Avancerad Bläck Skuggning Tekniker

August 13Infärgning konturerna av en ritning ger en distinkt grafisk känsla och ger djup. Du kan använda många av samma teknik som du använde i själva ritningen. Men skuggning med bläck kräver en annan kompetens helt och hållet. Du måste använda olika idéer och tekniker för att göra teckningen ser respektabel. Bläck tvingar dig att tänka mer om linjetjocklek och djup. Avancerad bläck skuggning tekniker kräver tålamod och praxis, men när den används på ett effektivt sätt kan lägga till kvalitet och professionalism till konstverk.

Textur

Avancerad Bläck Skuggning Tekniker


Schackrutig innebär att dra en progression av korsade linjer för att lägga till djup och känsla konstverket. Korsstreckning och är en vanlig teknik i serietidnings tekniken och är lämpliga för skuggning många objekt. Tekniken fungerar bra för texturer såsom tyg eller metall. Ju fler lager av korsade linjer, desto mörkare skuggade området. Variera tjockleken och formen på linjen för att ge ritningen en mer realistisk känsla.

PointillismOm du vill använda Pointillist eller "stippling" teknik upprepade gånger trycka på ritningen med spetsen på pennan för att skapa små prickar. Pointillist ritningar kräver noggrann planering. Använd antal olika punkterna för att skapa olika nyanser inom konstverket. Betrakta placeringen av prickar och formen på objektet. I avancerad stippling, något variera storleken och tryck på punkterna för att skapa en slumpmässig effekt.

Lös och natur

Avancerad Bläck Skuggning Tekniker


Scribble skuggning är en svår teknik att bemästra för de flesta. Variera storleken på de klotter, tjockleken på linjerna och handen tryck för att skapa variation och djup i ritningen. Använd mindre, slutna slingor i de mörkare områdena och lösare, mer öppna klotter i ljusare områden. Denna teknik kan ge dina tuschteckningar en lös och naturlig känsla.

Form och Form

En konturlinjen är helt enkelt en oavbruten serie linjer föra ut formen på objektet. Detta ger publiken en känsla av de mindre detaljerna i ett objekt som kanske inte är så uppenbart med andra tekniker. Behärska denna teknik kräver timmar av praktiken. Du måste i huvudsak att känna formen och formen på objektet som du ritar den. För att tillföra värde, varierar tjockleken och avståndet mellan raderna.

Flytande bläck

Avancerad Bläck Skuggning Tekniker


Flytande bläck möjliggör en mängd nyanser och gör ritningar liknar akvareller. Använd antingen en metall, nib spets penna eller en pensel när infärgning. Pennan tillåter snävare linjer, men borsten ger ritningar ett löst, flödande utseende. Tillsätt vatten till bläck för att skapa olika nyanser av svart. Du kan använda bläcket som färg, eller använda mekaniska penna tekniker.


Relaterade artiklar