Hur man odlar en korkskruv pilträd

October 3

Hur man odlar en korkskruv pilträd


Den korkskruv vide (Salix Matsudana "tortuosa") är snabbväxande och en del av Salicaceae familjen. Det är också känt som draken klo vide, hankrow vide eller pekin vide. Den ovanliga tillväxten av trädet innehåller vrida grenar stiger uppåt och sedan ut. Denna lilla till medelstora träd är inte infödda till Nordamerika, men växer bra i USDA hardiness zoner 4B genom 8A. Den korkskruv vide kan nå höjder av 30 fot med ett tak av upp till 15 fot.

Instruktioner

• Välj en plats att plantera en korkskruv pilträd som ger tillräckligt med utrymme för sin mogna höjd och spridning. Välj en plats med full sol till halvskugga och väldränerad jord.

• Odla området till ett djup av en fot med hjälp av en spade (eller rototiller). Förläng odlingen ut till åtminstone två och upp till fem gånger bredden av korkskruven vide rotklumpen. Detta tillåter rötterna att sprida ut lättare. Gräva ett hål i mitten av den odlade marken samma djup som trädets behållaren och med sluttande sidor.

• Ta försiktigt trädet från behållaren och inspektera rotklumpen. Reda ut, lossa eller skära av eventuella skadade, cirklar eller trasiga rötter.

• Placera korkskruv pilträd i mitten av hålet. Kontrollera höjden och lägga till eller ta bort jord, om det behövs för att hålla rotklumpen på samma höjd i förhållande till markytan som det planterades i behållaren (eller något högre för att tillåta sedimentering).

• Återfyllning hålet en tredjedel fullt ut och tryck på jorden försiktigt att packa runt rotklumpen. Fyll hålet med några inches av jord och sedan tillsätt vatten för att lösa det. Håll lägga till mark och vatten tills hålet är fylld.

• Skapa en vägg, eller berm, minst fyra inches hög och lika bred som trädkronorna i träd runt planteringshålet med extra jord. Detta kommer att bidra till att bibehålla vatten för rötterna när du vattna korkskruv pilträd.

• Lägg en två- till fyra-tums lager av kompost som sträcker sig ut tre fötter från korkskruv pilträd i alla riktningar. Håll ett område runt basen av trädet klara av kompost. Den kompost förhindrar ogräs i området och hjälper till att hålla jorden fuktig.

• Fyll vattning bassängen inne i berm fullt med vatten. Fortsätt att tillföra vatten på detta sätt minst varje vecka under hela växtsäsongen, om det inte regnar. Kontrollera marken under marktäckning, och vatten när det är torrt.


Relaterade artiklar