Hur man fixar en kameraskakning

May 31Fotografier ge dig möjlighet att fånga minnen för evigt; dock, kan dessa minnen kan fläckas om fotografiet har distorsion från kameraskakningar. Detta händer ofta om du tar bilder på en båt, i en bil eller i en annan plats där det finns en hel del rörelse. Fastställande kameraskakningar kan göras genom att aktivera vissa funktioner i kameran eller manuellt om fastställande av en bild genom program.

Instruktioner

• Placera kamerans bruksanvisning och avgöra om den har en optisk eller digital bildstabilisering funktionen. Den här funktionen är vanligt bland konsument kvalitet digitalkameror, och när den aktiveras hindrar skakningsoskärpa från snedvridande bilder. Aktivera denna funktion om det är tillgängligt. Obs: den här funktionen kan kallas "Vibration Reduction" eller "VR" i vissa modeller.

• Köp ett stativ från din lokala fotografering leverans butik. Skakningsoskärpa orsakas av handrörelse under drift; alltså, placerar kameran på ett stabilt stativ eliminerar kameraskakningar. Kamerastativ är tillgängliga i en mängd olika storlekar och prisklasser. Om du använder kameror, är ett stativ din bästa insats när det gäller att fastställa kameraskakning, som film kameror sällan en bildstabilisering funktioner.

• Installera ett fotografi redaktör program i datorn. När du köper ett fotografi Editor, leta efter en "Skärpning", "Bild Distortion" eller "Reparera Blur" -funktionen, eftersom dessa funktioner kommer att ta bort bildförvrängning från kameraskakningar. Ladda upp ditt foto på din dator och öppna bilden redigeringsprogram. Navigera dig fram till bildredigerare och fortsätt att korrigera kameraskakningar.

• Öka ISO-talet på din digitalkamera, eller använda höghastighetsfilm på 35 mm filmkameror för att minska oskärpa som orsakas av kameraskakningar. Den exakta ISO-talet avgörs av vad du fotograferar; Men, som en tumregel, desto snabbare ISO-tal, desto mindre oskärpa. Ta dig tid och öva skytte vid olika ISO-hastigheter för att bestämma den bästa hastigheten för din kamera och skytte stil.


Relaterade artiklar