Hur man väljer en drivaxeln

December 9Alla golfare kommer att säga att dina chanser att sätta bollen på green med en chans att göra birdie öka kraftigt när du träffar en kvalitet utslag. Även om det finns inget substitut för skicklighet, leker med rätt drivrutin kan förbättra din förmåga att slå bollen långt och hålla den i fairway. Att välja rätt axeln för din förare är en viktig del av urvalsprocessen utrustning. Att veta vilka faktorer går i rätt axel val är avgörande, oavsett om du väljer att köpa din förare från en pro-shop eller utanför rack.

Instruktioner

• Besök en professionell klubb passande expert på din golfklubba eller driving range och boka tid för en klubb som passar session. Normalt du inte behöver köpa dina klubbor från butiken, men eftersom sessionen kommer att ta pro tid och innebär dyr utrustning, kan han ta ut en avgift om du väljer att inte köpa från hans butik.

• Beräkna lämplig längd för din förare. PRO kommer att mäta din längd och avståndet mellan din handled och golvet med armarna hängande vid din sida. Han kommer sedan att använda ett diagram för att bestämma rätt drivrutin längd. Standardlängden för män är 44 inches för stålskaft och 44.5 inches för grafit. För kvinnor, är en tum mindre än för män standardlängden. Om handleden till golv mätning är 34-35 inches, kommer standardlängd förmodligen rekommenderas. Om handleden till golv mätningen är mindre än eller mer än 34 till 35 inches, sedan en längre eller kortare klubb kan rekommenderas, beroende på din längd.

• Bestäm om du vill ha en klubb med en stålaxel eller grafit skaft. Grafit resulterar vanligtvis i mer avstånd, medan stål ger bättre kontroll. Om noggrannhet har varit ett problem på dina slag från tee, kan din pro rekommendera stålskaft. Han eller hon kommer att mäta din svinghastighet. Om din sving är långsam, kan du överväga grafit som hjälper dig att slå bollen lite längre.

• Välj rätt mängd flex i axeln. Swing hastighet kommer återigen att vara den största faktorn i pro rekommendation. Golfare med snabbare svinghastigheter och som slog bollen längre, använder vanligtvis axlar som är styvare. Kortare hitters med långsammare svinghastigheter kommer att ha mer flexibla axlar.

• Välj var längs axeln kick Punkten bör vara. Kick Punkten är den plats där axeln böjer mest under din sving. Valet av sparkar punkten är viktig eftersom den påverkar banan för ditt skott. PRO kommer att göra en rekommendation baserat på din sving analys, som kommer att berätta för honom din typiska utgångsvinkel eller bana.

• Besluta om vridmoment din axel. Vridmomentet avgör hur mycket axeln kommer att vrida under din sving, vilket påverkar hur torget klubbhuvudet kommer att vara när den möter bollen. Om du har en långsammare sving, får pro rekommendera en högre vridmoment för att räta klubben vid tillslaget.

• Bestäm vikten av axeln. Axeln vikt bidrar till den totala vikten av föraren. Klubbar som är för ljus är svåra att kontrollera, medan förare som är för tunga sakta ner din svinghastighet och resulterar i en förlust av avstånd. PRO kan hjälpa dig att besluta hur tung din axel behöver vara.


Relaterade artiklar