Hur Blöt fisk att stoppa lukten

March 2

Hur Blöt fisk att stoppa lukten


Efter en dag fiske, måste du föra dem hem för rengöring. Även de färskaste fisk kommer att ha en lukt till det som kan verka överväldigande. Chansen är stor att du inte kommer att äta varje fisk du fångat omedelbart efter att fånga den. Du kommer att behöva lagra vissa i kylen eller frysen. Den lukten kan tränga varje matpunkt i antingen rum. Ett svar är att suga fisken i en lösning före förvaring.

Instruktioner

Sura lösningar

• Kontrollera den fisk som du kommer att förbereda. Om det är köpta fisk och nyligen köpt ännu doftar starkt, är det möjligt att fördelningen av Trimethlamine, kemikalien i fiskfett som orsakar att lukt, redan har börjat. Så länge som det inte finns någon utseende förstöring bör fisken vara säker att äta. Om lukten är alltför överväldigande, är fisken troligen bortskämda. Det finns två grundläggande typer av lösningar för användning i att eliminera lukt från fisk genom blötläggning. Den första är den sura och den andra är baslösningen.

• Tillsätt en kopp citron eller limejuice till en halv liter färskvatten och försiktigt placera fisken i skålen. Lösningen bör bara täcka den övre delen av fisken. Om du bara redo att laga mat, lämna citron / lime vatten och fiska vid rumstemperatur under en timme. Helst ska du förbereda i förväg och låt fisken blöt över natten i kylskåp. Syran i juicen kommer att bryta ner den bindväv av fisk som kommer att minska tillagningstiden och hjälpa till att bevara friska letar fisk färg.

• Blanda en kopp vinäger för varje två liter vatten och blöta fisken i denna lösning över natten i kylskåp. Den sura natur ättika kommer att göra vad saften kommer, utan att lägga till lemony aromen. Skölj fisken väl före matlagning.

• Häll två koppar vin i en skål och lägg en fisk åt gången i skålen, vänd fisken över och belägga andra sidan. Ställ fisken åt sidan på en kastrull när du är klar. Häll resterande vin från skålen över fisken, och om detta inte är tillräckligt, lägga till mer vin. Låt fisken blöt antingen på disken i en timme eller över natten i kylskåpet.

Baslösningar

• Blanda två koppar mjölk med en halv kopp salt. Häll i en skål över fisken och låt den stå över natten. Mjölken drar ut doften från fisken och absorberar det medan saltet tränger fisken. Tappa av mjölken och skölj före tillagning.

• Spridning sojaböna klistra på fisk och belägga hela ytan av varje fisk du blötläggning. Placera fisken i en grund panna och tillsätt kallt vatten för att bara täcka fisken. Låt pannan sitta under en timme medan proteinerna i sojaböna pastan absorbera lukt. Skölj fisken innan tillagning.

• Tillsätt en kopp skalad ingefära, en halv kopp gräslök, en kopp vatten och lite salt i en matberedare. Blend tills en pasta bildas och päls fisken med denna blandning. Låt det stå vid rumstemperatur under en timme och skölj fisken före tillagningen.


Relaterade artiklar