Handledning om hur man gör svartvita bilder har färg

September 18

Handledning om hur man gör svartvita bilder har färg


Färglägga svartvita foton var mycket populär i början av fotografi. Innan uppfinningen av färgfilm, skulle fotografer lämna färgbilder för sina kunder. Detta kallas ofta "hand toning." Även om du lätt kan ta en färgbild, många individer har utseendet och utmaningen att ta en svartvit bild och lägga selektiv färg till det. Fotoredigering program som Adobe Photoshop, GIMP och Paint.NET ger dagens fotografer de verktyg som behövs för att slutföra uppgiften.

Instruktioner

• Stäng av datorn på och öppna fotoredigeringsprogram som du vill använda. Klicka på "File" och välj "Get bild" från rullgardinsmenyn. Även ordalydelsen kan skilja sig något från program till program, kommer åtgärder att bli densamma.

• Klicka på mappen som innehåller dina foton och klicka på svart och foto som du vill färglägga. Klicka på "OK" i det nedre högra hörnet av fönstret för att öppna den bild du vill arbeta med.

• Klicka på "Pensel" verktyg ligger i vänstermarginalen av program fönstret.

• Klicka på "opaciteten" längst upp på skärmen och justera värdet till "50." Opacitet är intensiteten hos den färg du kommer att lägga. Du kan använda valfritt antal baserat på dina inställningar.

• Klicka på "färgpaletten" i nedre vänstra delen av programmen fönstret och välj den färg du vill använda.

• Placera muspekaren över den del av bilden som du vill lägga till färg. Klicka och håll knappen för att måla på detta område med denna färg. När du är klar med den här färgen, välj en ny färg och flytta över din bild, lägga till färg som du tycker passar.

• Klicka på "File" och välj "Spara som" ge din nya bild ett namn och spara den colorized version av svartvit bild.


Relaterade artiklar