Medeltida Spel för barn

September 22Den medeltiden präglades av färgglada figurer, viktiga händelser, imponerande konst och några mycket kreativa spel. Många människor fortfarande njuta av dessa spel idag. Vissa spel, såsom schack, är rent cerebral. Andra spel kretsade kring konkurrens, och kan vara ganska fysiskt, såsom tornerspel och brottning. Några medeltida spel tjänstgjorde även som föregångare till moderna sporter som baseball och cricket.

SchackMuslimer först infördes schack för medeltida Europa under religionskrig, och det 10: e århundradet hade det blivit mycket populär. Styrelsen har varit relativt oförändrad, med undantag för de bitar, som ändrats på 1800-talet. Spelare försöker hörn och fånga motståndarens kung på andra sidan av bordet för att vinna spelet. Medan vissa barn kan växa uttråkad med långsamma strategi inblandade i spelet, kommer de olika delarna och deras respektive roller fascinerar andra. Även schack är en två-person spel, kommer flera tabeller med ett schackbräde vid varje tillåta flera barn att spela på en gång.

Hinderbana

Medeltida Spel för barn


För mer aktiva barn, anser en medeltida hinderbana. Hinder kurser var ett vanligt sätt för medeltida män att bevisa sin värdighet för knighthood. Disneys Family Fun på nätet beskriver en rolig hinderbana kallas "Ye Olde Knights Tournament." Spelet handlar om fyra medeltida utmaningar: tornerspel, sparar en ung dam i nöd, hoppar vallgraven och stormade slottet. Dela in barnen i två lag och tävla om vem som kan slutföra hinderbana först. Hinderbana turneringar är idealiska för fester. Award en speciell medeltida pris såsom en gyllene bägare eller silver krona till vinnaren.

Pall BollPall bollen var en fritidsaktivitet, traditionellt spelat runt påsk. Spelet liknade baseboll, med ett fåtal skillnader. Fält layout skiljer sig avsevärt, med bara en bas mittemot hem plattan. Kannan står på basen och försöker kasta bollen förbi smeten i ett mål. Smeten försöker blockera bollen och cirklar plattan en poäng. Spelare i Dagissnuten försöker fånga bollen och kasta den hem för att förhindra smeten från poäng. Slumberland nätet ger en detaljerat schema över spelplanen, samt instruktioner för att sy en hemmagjord medeltida boll.


Relaterade artiklar