Steg-för-steg-instruktioner om hur man sticka en hatt

December 22Om du har lärt dig att sticka regelbundna sömmar, kan du gå vidare till att sticka en mössa. Stickning en hatt är inte komplicerat; det bara kräver att du lär dig hur man kan minska dina sömmar och, i vissa fall, sticka i rundan. Att sticka en mycket enkel hatt, följ bara steg-för-steg-instruktioner om hur man sticka en mössa med två nålar.

Instruktioner

• Välj ditt material och sticka en mätare ruta. För en enkel hatt, använda två stickor i storlek US-8 och kamgarn vikt garn. Sticka hatten platta, och sedan i slutet måste du sy upp en söm. Detta kommer att hjälpa dig att lära struktur sticka en mössa innan du tackla stickning i runda. Sticka en mätare ruta genom gjutning på 20 maskor med din garn och nålar, och sticka ett torg i två-och-två Ribbing (sticka två maskor, aviga två stygn, upprepa). Se till att när du slår ditt arbete, du sticka i dina stickade maskor och sticka in dina aviga maskor. När du är klar med din kvadrat, mäta det att ta reda på hur många stygn du gjort för varje horisontell tum. Mäter nu omkretsen av huvudet, och subtrahera två inches. Multiplicera den siffran med antalet stygn per tum, och du kommer att veta hur många maskor du behöver för att kasta på. Round detta nummer till en som är lätt delbart.

• Lägg upp lämpligt antal stygn. Arbeta dig sticka-två, am-två ribbstickning under totalt 2 inches. Sedan byta till en trikå söm (sticka en rad, sticka en rad, upprepa) och sticka tills hatten når sin önskad höjd.

• Börja minska din sticka rader för att forma toppen på mössan. För din första minskningen raden, tänk om antalet stygn du har och hur du kan dela upp dem. Om du har 80 stygn, till exempel, så har du åtta grupper om tio stygn. Minska en maska ​​för varje 10, vilket resulterar i åtta minskar i nästa rad. För att minska, sticka åtta stygn och sedan sticka två tillsammans; upprepa detta mönster över raden. När du kommer till en avigt rad, aviga varje stygn utan minskar. Minska på varje sticka rad; för varje ny minskning rad, sticka en maska ​​mindre innan minskningen. Till exempel, i nästa minskningen rad du skulle sticka sju sömmar och två tillsammans. På följande minskningen rad du sticka sex sömmar och två tillsammans.

• Fortsätta att minska tills du har 10 maskor eller färre på din nål. Klipp din garnet till en 15-tums svans, och trä den på en stor ögon trubbig nål. String denna nål genom centrum av dina återstående stygn, skjut dem utanför strumpsticka, och dra garnet hårt. Detta kommer att fungera som en dragsko för att stänga den övre hatten. Vik hatten så att sidokanterna möter; när du lägger dig, sätter trikå stygn inne, eller placera hatten inifrån och ut. Sy fast denna söm, knyt en knut och väva i garnänden. Vänd hatten högra ut och bära den med stolthet.


Relaterade artiklar