Hur man hittar en lokal matbank

September 11I svåra tider, även mat blir en svår handels att förvärva. Det finns matbanker tillgängliga på många områden i Storbritannien som erbjuder allt från varma måltider dagligen till faktiska leveranserna av mat som varje besökare kan ta hem för beredning och konsumtion. Vissa annonseras öppet och andra kräver inuti kunskap om var man hittar dem. Här är några tips om hur du hittar en lokal matbank när du eller någon du känner behöver man.

Instruktioner

Hur man hittar en lokal matbank

• Titta i de lokala tidningarna. Många myndigheter, särskilt kyrkor, kommer att annonsera matbanker och erbjudanden där.

• Hunt på nätet genom att söka i området där du bor. Leta efter välgörenhetsorganisationer som använder söktermer som "gratis mat banktjänster", "fri mat," tillsammans med din stad eller kommun namn. The Guardian på nätet har en utmärkt karta över alla brittiska matbanker. Se resurser för länken.

• Kontrollera med lokala kyrkor. Besök eller ring dem och fråga om de ger någon form av matprogram. Om de inte gör det, kan de kunna hänvisa dig till en kyrka eller en byrå som gör.

• Leta upp din lokala regeringen eller råd program för livsmedelsresurs online eller i telefonboken. Många kommuner erbjuder en lista över området matbanker och matservice.

• Fråga folk du vet om de känner till något matservice. Ibland word of mouth är det bästa sättet att hitta okända resurser. Vissa platser som erbjuder mat inte annonsera alls.

• Ta reda på om din lokala skolan är medveten om eventuella Matbanken program, om du har barn som går i skolan.


Relaterade artiklar