Källor av fiber i din kost

February 20

Källor av fiber i din kost


Den genomsnittlige amerikanen förbrukar endast 14 g kostfiber per dag och den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) rekommenderade dagliga värdet för en 2000 kalorifattig diet är 25 g. Kost brist i fiber bidrar till matsmältnings hälsoproblem, viktökning och överskott kolesterolnivåer. Införandet av fiberrika livsmedel i kosten kan minska risken att få dessa sjukdomar, enligt Colorado State University Extension.

Linser

Lins är en medlem av baljväxter familjen som kommer i rött, brunt och grönt sorter. En 1-kopp servering av linser innehåller 16 g kostfiber, eller 64 procent av FDA rekommenderade dagliga värdet. Lins innehåller också hög proteinhalt och låg fettnivåer, vilket gör det till en sund ersättning för kött. Lins är en välsmakande soppa komponent, fast och anbud sallad addition och en exotisk indisk dahl ingrediens.

Hallon

En kopp hallon innehåller 11 g kostfiber, eller 44 procent av det dagliga värdet. Raspberry kommer i rött, lila, svart och gult sorter. Frukten skördas från tidig sommar till hösten. Den svarta sorten är särskilt rik på ellagsyra, en växtkemiska som kan förebygga cancer.

Kronärtskocka

Kronärtskocka är en mångsidig ingrediens som ger välsmakande komplement till skaldjur, ägg och kött, utöver sin välkända roll som fristående aptitretare. En 1-kopp servering av kronärtskockor innehåller 14 g kostfiber, eller 56 procent av det dagliga värdet. Den vegetabiliska lägger bara 90 kalorier till kosten, och i kombination med innehållet täta fibern är kronärtskocka ett livsmedel som underlättar banta genom att ge mättnad utan att öka risken för viktuppgång.

Fullkornsvete Spaghetti

En 1-kopp servering av fullkornsvete spaghetti innehåller 6,3 g kostfiber, eller 25 procent av det dagliga värdet. Standardmannagryn pasta innehåller endast 2,5 g kostfiber, eller 10 procent av det dagliga värdet. Den Fullkornspasta är också tätare och mer fyllning än typiska pasta, och det innehåller färre kalorier.


Relaterade artiklar