Om elektromagneter

March 26

Om elektromagneter


Elektromagneter är en mängd magneter i vilka den magnetiska drag skapas via elektricitet, inte genom medfödda magnetiska egenskaper. Även elektro har funnits i mer än ett århundrade, har tekniken kretsar kring dem förändrats oerhört under åren, som har sin förmåga och styrka.

Historia

Elektromagneter där först produceras av William Sturgeon 1823. Sturgeon, en brittisk vetenskapsman, hade tänkt av projektet någon gång före och skapade den första arbetsdagen elektro av järn, koppar tråd och ett batteri. Denna enkla elektro kunde lyfta långt mer än det vägs med enbart magnetisk attraktion. Allteftersom tiden gick, forskare skapat mer kraftfulla elektromagneter. Moderna elektromagneter kan lyfta ton metall med relativ lätthet.

Funktioner

Elektromagneter arbeta på en relativt jämn princip. Elektrisk tråd är lindad i en spole omkring en järnstång eller bågen. När el drivs genom spolen, orsakar det järnet inne för att bli mycket magnetiserad. Denna magnetiska kraft varar endast så länge som elektricitet leds genom trådarna, och dess intensitet varierar beroende på styrkan av den elektriska laddningen. Detta är den huvudsakliga skillnaden mellan en traditionell magnet och en elektromagnet. Elektromagneter varierar i styrka och kan ha sina magnetfält avstängd medan normala magneter har en statisk styrka nivå och kan inte stängas av.

Typ

Medan de flesta elektromagneter är relativt standardiserade, det finns vissa typer av elektromagneter som bär ytterligare omnämnande. Supraledande elektromagneter fungera utan järnkärna som finns i de flesta elektromagneter och används för extremt hög effekt applikationer på grund av deras enorma styrka. Bitter elektromagneter uppfanns 1933 och är uppkallade efter sin uppfinnare, Francis Bitter. The Bitter elektro liknar en normal elektro men tillägger många skivformade elektro staplade tillsammans och arbetar med varandra. Detta resulterar i en extremt kraftfull slags elektromagnet, om än en mycket komplicerad konstruktion.

Fördelar

Fördelar med elektromagneter är massiv. Elektromagneter är mycket användbara i industriella processer och göra löpande band-arbete i de flesta moderna fabriker möjligt. Elektromagneter används också i MRI-maskiner, magnetiska lås, magnet ljudinspelning (inklusive dator hårddiskar, videoband och kassetter) och många typer av motorer.

Identifiering

Elektromagneter är relativt lätta att identifiera vid jämförelse med normala magneter. Den stora skillnaden är att elektromagneterna kräver ett flöde av elektricitet för att fungera. Utan el de inte skapar någon magnetfält och är värdelösa.


Relaterade artiklar