Lista över ätliga vilda växter i Louisiana

December 2

Lista över ätliga vilda växter i Louisiana


Louisiana är känd för sina sanka bayous och kustnära slätten som skapar en unik ekologi. När utforska naturen i Louisiana, är det viktigt att förstå vilka växter är ätliga och vilka sannolikt kommer att göra dig sjuk. När du har viss erfarenhet med Louisiana floran och kan positivt identifiera några växter du överväga att äta, kommer det att vara säkert att njuta av naturen samtidigt som näring från det också.

Blomning och Lummiga växter

Lista över ätliga vilda växter i Louisiana


Många av de mest bensin vilda växter i Louisiana är lummiga buskar och blommor med ätliga blad och blommor. Hela växter av Orache och lotusblomman (Nelumbo lutea) kan ätas. Cikoria växtens rötter bekant används för att smaksätta New Orleans cafe au lait, men hela anläggningen är ätbart också. Rötterna i pilspets anläggningen är ätbara men bör kokas, om möjligt.

Gräs och Reeds

Lista över ätliga vilda växter i Louisiana


Gräs är en viktig källa till vildmarken överlevnad, eftersom de ofta innehåller värdefulla socker. Dessutom, ätbara vass är mycket fyllning. Vanliga ätbara gräs och vass i Louisiana är rävsvans gräs (men inte falskt rävsvans, som är oätliga) och katt svansar är lätt att hitta i naturen också. Sockerrör är populärt odlas för raffinering till socker eller melass men kan hittas i naturen. Naturligtvis är den gemensamma vass (Phragmites) mycket vanligt i sanka områden i hela Louisiana och kan ätas.

BärBär är bland de mest eftertraktade ätliga växter i naturen, men eftersom många av dem är giftiga är viktigt att veta hur man kan identifiera dem på rätt sätt. En snabb mnemonic för att identifiera om ett bär är säkert att äta är att räkna antalet blad ". Blad av tre, inte för mig Blad av fyra, ha lite mer." Eftersom denna regel är inte ofelbar, söka igenkännliga bär först och undvika iögonfallande dem helt. Vanliga säkra bär i Louisiana är mullbär (svarta eller röda), björnbär, och Blåhallon.


Relaterade artiklar