Vad är det bästa stället att odla örter?

January 9

Vad är det bästa stället att odla örter?


Det bästa stället att odla örter beror på vilken typ av ört och den miljö i vilken örterna kommer att odlas. Lära behov av speciella örter och hur man anpassar dina odlingsförhållanden i enlighet guidar dig att välja en plats där örterna kan blomstra.

Inomhus

Växande örter inomhus kan vara lämpligt eftersom de kommer att vara närmare till köket än en trädgård. Det kan dock vara svårt att ge full belysning som de flesta örter behöver och du kan behöva komplettera med artificiellt ljus. Fleråriga örter kommer att göra bättre om de är inställda utomhus under sommaren. De kan stanna kvar i sina krukor; helt enkelt plantera krukor i grunden för att fälgarna. Ta krukorna tillbaka in i huset i höst.

Jord

När du använder en mark säng för örter, välj en väldränerad område. Testa marken för att säkerställa att den har rätt pH-nivån för de örter som du vill att plantera; flesta örter gör bäst i neutralt jord, i ett område av 6,5 och 7,0. När växande örter i behållare, behöver du en krukjord som rinner väl och är inte alltför rika. En som är en blandning av sand, kommersiella ingjutning mix, torv och perlit är perfekt. Leta efter lerkrukor med god dränering hål för att säkerställa att växtrötter kommer inte att bli vattendränkt i ett dåligt dränerad behållare. Clay behållare är porös och så är att föredra framför plast sådana.

Sol eller skugga

De flesta örter behöver soliga områden, medan vissa föredrar halvskugga. Kontrollera växande preferenser en ört innan du väljer dess plantering plats. Om en ört inte tar klimatförändringar eller förändrade ljusförhållanden väl, kan det bäst placeras inuti med en stadig inomhusbelysning källa. Glödlampor kan generera för mycket värme för växter; lysrör är ett bättre val för att lägga till extra ljus.

Dränering

Det viktigaste när plantera örter är bra dränering. Lägga material som främjar god jord dränering kan bidra till att förvandla en dåligt dränerad jord säng i ett bra plantering område. Avlägsna jorden till ett djup av 15 till 18 inches. Lägg ett lager av krossad sten i botten och blanda i lite kompost eller vitmossa torv och sand. Du kan sedan fylla sängen med marken. Detta kommer att förbättra dräneringen till en markant grad.


Relaterade artiklar