Hur man gör ett bra Heel på en stickmaskin

December 18

Hur man gör ett bra Heel på en stickmaskin


Att göra en häl på en stickmaskin kan vara en särskild utmaning. Att lära sig att vända en häl på en stickmaskin är en avancerad teknik och kan vara lite frustrerande i början. Nyckeln till att lära hur man gör en bra, stark och pålitlig häl på en stickmaskin handlar om att ha rätt mönster, företrädesvis en skriven av en erfaren stick maskinoperatör. När du har gjort din första par av maskin stickade strumpor, kommer stickning klackar på en stickmaskin blivit mycket enklare och gör att du kan göra ett par strumpor i några timmar.

Instruktioner

• Lägg upp 64 maskor för en 2-by-2 räfflade häl. Sticka 50 rader och lås upp stege maskor mellan varje sticka stygn, placera den översta sömmen på en motsvarande knapp. Släpp ribber sängen som du inte kommer att behöva det tills du plocka upp maskor efter att den stickade hälen.

• Sticka ytterligare 12 rader och ta de sista 32 maskor på höger och placerade dem på en tråd eller garn skrot. Sticka de resterande 32 maskor i 22 rader.

• Trä en garn nål med garn skrot. På sista raden du stickar, riva upp nio stygn genom att dra garnsträngen långsamt. Ta dessa nio stygn och dra igenom garnet nålen med skrot garn. Avskurna och binda till en ögla. Gör samma sak på den motsatta änden. Häng en klo vikt under båda dessa stygn.

• Placera den första skrotas sömmen på nålen 10 och sticka en rad, gör samma sak för var och en av de nio stygn du har glidit av på garn skrot. Upprepa på den andra sidan. Dessa är de korta raden sömmar som kommer att utgöra hälen. Detta kommer att göra nio rader totalt.

• Plocka upp de senaste nio stygn längs den vänstra sidan av 20 rader du sticka tidigare och sedan nio stygn längs den högra sidan. Tryck ribber upp ett steg och hänga 32 stygn tillbaka på maskinen på de ribber nålar.

• Ställ maskinen för cirkulär stickning enligt maskinens bruksanvisning. (Vanligtvis har vagnen inställd för R till L stickning på ribber och L R stickning på maskinbädden.) Sticka upp till 50 rader för vristen, eller mer beroende på storleken på bärarens fot.

• Forma din tå genom att minska två maskor per rad på höger sida för rätt strumpa och vänster sida för vänster strumpa. Maska av när du har 10 maskor kvar genom att trä i garnavfall. Kör vagnen utan garnet att frigöra strumpan från både sängar. Ta ut garnavfall samt ympa tån stängs.


Relaterade artiklar