Hur man tar bort oljefläckar från Klädsel

December 23

Hur man tar bort oljefläckar från Klädsel


Oljefläckar är ett problem som förekommer i många hem från tid till annan. Klädsel på möbler är särskilt känsliga för dessa fläckar, som fet mat, body lotion eller ens hår oljor kan lätt smitta av sig och producera en fläck på din klädsel. Lyckligtvis kan du ta bort denna fläckar snabbt och effektivt med de rätta produkterna. Istället för att betala för höga priser kommersiella produkter, ta ett par artiklar från köksskåpet.

Instruktioner

• Strö en tjock beläggning av majsmjöl eller bakpulver på fläcken och låt det sitta i 15 minuter. Endera av dessa objekt är ett absorberande medel, som kommer att dra de flesta om inte all olja ut ur klädseln utan att skada klädseln själv.

• Samla bakpulver med en pappershandduk och kassering.

• Häll en droppe flytande diskmedel på en gammal tandborste och skrubba diskmedel i fläcken. Tvålen kommer naturligtvis att bryta upp och ta bort fett eller olja. Upprepa tills hela fläcken har avlägsnats, ansöka om ett nytt färskt diskmedel och skrubb mer efter behov.

• Fukta en pappershandduk med vatten och torka det färgade området för att ta bort eventuella kvarvarande diskmedel eller olja, och låta området lufttorka.


Relaterade artiklar