Roll affärsbanker i exportfinansiering

December 25

Roll affärsbanker i exportfinansiering


I Storbritannien avser den finansiella sektorn till kommersiella banker som clearingbankerna. Bland andra uppgifter, dessa banker ordna finansiering för företagen. Exportfinansiering är en typ av kredit eller lån som gör att exportörerna skall kunna uppfylla order utan att rubba sitt kassaflöde. Rollen av kommersiella banker i exportfinansiering är att ge kredit eller lån till exportörer, även om processen är ofta komplexa.

Risker

Exportörer inför risker såsom utländska köpare går i konkurs eller betalningsförsummelser. Utländska ekonomiska och politiska osäkerheten ytterligare öka dessa risker. En del av den roll som affärsbanker i exportfinansiering är att betrakta risker av detta slag och bedöma sannolikheten för en exportör att kunna återbetala ett lån eller kredit. Följaktligen, om en exportör frågar en affärsbank för pengarna på styrkan av en order, banken granskar begäran och anser alternativen.

Lån

Ett alternativ för en kommersiell bank är att ge en säker eller lån utan säkerhet, medan en exportör arrangerar en beställning och väntar på betalning. Ett säkrat lån för exportfinansiering minskar bankens risk och kräver säkerheter som ett lager kvitto. Ett lån utan säkerhet kan innebära en av två möjligheter. En bank ger en klumpsumma till en exportör under enkla återbetalningstid eller tillåter en exportör att ta pengar från ett konto till ett överenskommet totalt.

Exportkreditinstitut

Exportkreditinstitut är finansiella företag som erbjuder sig att hjälpa exportprojekt med kreditförsäkring, teknisk hjälp, garantier och lån. En av de roller affärsbanker i exportfinansiering är att arbeta med sådana organ för att ordna lämplig finansiering för en exportör. Till exempel kan en exportör måste köpa utrustning för att uppfylla en order. Ett exportkreditinstitut skulle kunna ge teknisk kunskap för att stödja en affärsbank beslut att leverera de pengar som krävs för utrustningen.

Garantier

Ett exportkreditinstitut hjälper garantera säkerheten för ett lån eller kredit som en kommersiell bank ger till en exportör. Den brittiska regeringen stöder också den roll som affärsbanker i exportfinansiering genom att ge garantier. Kroppen som administrerar dessa är Exportkredit Department (ECGD) för avdelningen för näringsliv, innovation och kompetens. Affärsbankerna arbetar med ECGD att dela riskerna för kredit- och bedöma en exportör behov av pengar.


Relaterade artiklar