Varför en självgående gräsklippare Stop köra själv?

October 13

Varför en självgående gräsklippare Stop köra själv?


Självgående gräsklippare använda flera olika drivsystem och var och en kan misslyckas på ett unikt sätt. Driftförhållanden och tekniker kan också påverka enheterna, med olika typer av gräsklippare arbetar bättre i sluttningar eller lägenheter. Bristande underhåll bidrar till tidiga driv misslyckanden. Fyllning oljebehållaren eller spilla olja på drivmekanismer är en av de vanligaste orsakerna till problem.

Gräsklippare Typ

Front gräsklippare fyrhjulsdrift är bäst för plan mark. På sluttningar en operatör tenderar att pressa ner handtaget och lyft de främre drivhjulen från marken. Bakre gräsklippare fyrhjulsdrivna få mer dragkraft från det tryck nedåt, och många modeller erbjuder stora bakre diameter hjul för bättre stabilitet. Förlust av grepp på våt mark eller sluttningar är inte ett fel av drivsystemet - välj en gräsklippare som är avsedd för terrängen i din trädgård.

Remdrift

Den mycket vanligt remskiva och rem gräsklippare enhet går lätt fel. Som bälten ålder de lossnar och deformeras, förlorar sitt grepp om remskivorna. Under belastning remmarna glider och drivhjulen sluta snurra. Gräsklippare enheter har en mycket kort mekanisk justeringsområde för åtdragning dessa bälten. När halka blir ofta, är det dags att byta drivremmen, även om det verkar vara i bra form. Over-åtdragning av justerings länkarna kan skada maskinen.

Turntable Drive

Andra självgående gräsklippare använder en skivspelare drivsystem. Tittar något liknande en fonograf, består detta av en metalldrivskiva (som skivan) och ett drivhjul (nålen) som överför kraften till hjulen genom växlarna och bälten. Om du vill ändra klipparen hastighet drivhjulet är fysiskt flyttas till en mindre radie på drivskivan. Olja eller föroreningar på skivan kommer att minska effektiviteten i enheten. Ökning av trycket av drivhjulet bidrar till tidig utbränning. Rengör skivan och drivhjulet med motor avfettningsmedel om drivningen slirar.

Hjul Problem

Bakre drivsjälvgående gräsklippare har oftast en växel hjulet ansluten till den andra drivhjulet med en fast axel och spärrhjulet. Billigare gräsklippare använda plast drivhjul, medan de bättre konstruktioner använder metall växlar. Plast versionerna lätt förstört av bristande funktion på gräsklipparen. Det vanligaste felet är att göra en skarp sväng med gräsklipparen med motorkraft, sätta extra stress på enheten. Detta kan orsaka tidiga fel i växlar, trappsteg, och även hjulnav. Släpp kopplingen innan du gör en skarp sväng.

Tips

Missbruka maskinen är den allvarligaste bidraget till självgående diskfel. Om din gräsklippare har olika hastigheter, välj en som klipper gräset utan att alltför mycket stress på motorn och driv. Håll bladet vasst och rengör klippaggregatet och drivhjul regelbundet. Släpp kopplingen innan skarpa svängar och när du drar gräsklipparen bakåt.


Relaterade artiklar