Hur man stämma ett företag i småmål domstol

October 28

Hur man stämma ett företag i småmål domstol


Småmål domstol är en gren av den enskilda staten domstolssystem som tillåter individer eller företag att stämma en annan person eller företag för en relativt liten mängd på en relativt liten mängd av krångel. De flesta som stämma ett företag i småmål domstol inte hyra advokater, som de dokument som du behöver för att fylla i är ganska enkel. Du kan lämna en småmål stämningsansökan mot ett företag ganska lätt, om du har kränkt av det.

Instruktioner

• Besök småmål domstol i ditt område. Småmål domstolen regler varierar från land till land. Varje län har normalt sin egen småmål domstol. Småmål domstolar begränsa mängderna av påståenden som du kan göra från £ 1950 till £ 3250 eller mer. Reglerna för arkivering är också olika för olika tillstånd. Stoppa av kontoret kan ge dig exakta detaljer.

• Fyll tillkännagivandet om ett småmål som kommer att vara din officiellt klagomål mot företaget som är skyldig dig pengar. Ange information som ditt namn, adress och telefonnummer samt namn, adress och kontaktperson på företaget som du stämma. Ange hur mycket pengar du stämma för och en kort beskrivning av varför du är skyldig pengar.

• Prata med en småmål domstol administratör som kommer att ställa en rad frågor om din ansökan så att du är arkivering det på rätt sätt. Betala nominell avgift som det vanligtvis kostar att lämna in en fordran i småmål domstol. Domstolen Administratören sedan tilldelar vanligtvis din domstol datum. Om en domstol hittills inte tilldelas dig på plats, får du ett meddelande med posten om datum för din domstol utseende. När du har lämnat in din småmål, har du officiellt stämt företaget. Ett meddelande skickas sedan till det företag som det är att bli stämd och underrättas om domstol datum.

• Kontrollera din e-post regelbundet mellan det datum du sparade ditt ärende och datum ditt fall hörs. I många fall, företag vilja sätta sina bästa fot framåt när de är att bli stämd. Ett företag kan begära en förlängning av förhöret för att vara så förberedda som möjligt. Om svaranden begär ett senare datum för den muntliga förhandlingen och ansökan godkänns, är du skickade ett meddelande om detta i posten.

• Samla alla dokument du har som omger fallet inklusive kvitton, kontrakt och fotografier som kan visa ditt fall. Samla några vittnen som var närvarande när avtalen gjordes för ditt fall. Ta alla dessa saker till småmål domstolen vid det datum och tid ditt fall hörs. Se till att du är i tid. Om ditt namn kallas och du inte är där, förutsätter domaren automatiskt du är en ingen show och avfärdar ditt fall.

• Tala om för din sida av fallet till domaren. Var ärlig och visa alla dina bevis. Låt din bevis talar för sig själv. Domaren kommer att få höra från företag som troligen också kommer att vara närvarande i domstolen. Om företaget inte dyker upp för småmål rättegången och det serverades med kallelsen till fall kommer domaren automatiskt utesluta i din fördel. Om den andra sidan dyker upp, kommer domaren att lyssna på alla sidor i ärendet och fatta ett beslut på grundval av de relevanta lagarna i ditt tillstånd.

• Maila en anmälan om betalning på grund av den tilltalade i målet efter att du har vunnit rättegången. Adressera brevet till ekonomiavdelningen. Stat som du är skyldig pengar och ange exakt hur mycket du är skyldig. Inkludera småmål ärendenummer i brevet. Var noga med att också gå till småmål domstolen kontor och få en kopia av domen eller annan typ av meddelande som anger en dom beviljas. Skicka en kopia av brevet ekonomiavdelningen till personer från företaget som var närvarande i domstolen den dagen. Följ upp med ett telefonsamtal för att ta reda på när du kan förvänta dig betalning. Låt gott om tid för bolaget att fullfölja.

• lämna in en motion för att säkerställa betalning du är skyldig från företagets bankkonto med småmål domstolen. Ta reda på från småmål domstol vad tid är att du måste vänta innan du kan begära att du enkelt få de pengar du är skyldig direkt från företagets bank. Den småmål domstolen kommer att be dig att fylla i en bank kvarstad och betala en symbolisk avgift. Du måste inkludera namnet på företaget, dess bank och bank-adress. Om du är en före detta anställd i bolaget, kan du få bankinformation genom att få en kopia av en tidigare lön; banken namn och adress typiskt noterade på alla lönecheckar. Om du inte var en tidigare anställd, måste du ta reda på var företaget bankerna genom att be dem.

• Kontakta småmål domstolen att ta reda på när företaget betalar sin dom skuld. Företag kan betala domar genom att skicka en check till småmål domstolen och med ärendenummer i följebrevet.


Relaterade artiklar