Hur man gör ett lapptäcke tygkassar

June 14

Hur man gör ett lapptäcke tygkassar


Denna grundläggande quiltat hänger lös väcker nostalgi för 1960- och 1970-talet. Kolla hantverk butiker och böcker för mönster för att göra andra typer av vadderade handväskor.

Instruktioner

• Konstruera ett täcke torget enligt mönster riktningar. För en enkel patchworkdesign, sy diverse tyg rutor av samma storlek i en större kvadrat (storleken på den färdiga hänger lös - cirka 14 till 16 inches, plus en 1/4-tums sömsmån runt). För att montera, fästa de högra sidorna av de små kvadraterna tillsammans och gå med dem med en 1/4-tums söm.

• Klipp ut en bit av material för baksidan av tygkassar - samma storlek som täcket torget.

• PIN-höger sida av vadderade lappar på baksidan. Sy en 1/4-tums söm på tre sidor. Lämna den övre öppen. Vänd påsen med rätsidan ut.

• Klipp två rutor av muslin eller annan fodermaterial samma storlek som täcket torget, inklusive sömsmån. Ställ sömmar på tre sidor. Vänd foder höger ut och placera den i väskan. Vik de övre kanterna och hand sy fodret på plats.

• Gör en rem från underlagsmaterial. Klipp en remsa önskad längd, vik den på längden med avigsidan ut, sy en söm runt ytterkanten, vänder det rätt sida ut, hand sy ändarna stängda och säkra ändarna i den övre kanten av påsen. Eller bifoga en lämplig färdiga rep eller trimma på samma sätt.


Relaterade artiklar