Hur att växa Pomgranate träd från utsäde

April 28Granat växer som små fruktproducerande träd eller stora buskar. Pomegranate frukt är inkapslad i en röd eller rosa skalet. När bruten öppen, är skalet fylld med små rubinröd frukt kallas fröhyllet. Varje Aril har ett granatäpple frö inuti. Granatäpplen är lövfällande växter som trivs i tropiska och semi-tropiska områden. Till skillnad från andra tropiska citrus hårlock, kan granatäpplen överleva korta perioder av temperaturer under nollpunkten så är bättre anpassade till kallare områden. Granatäpplen är också väl lämpad för behållare växer, vilket gör att du kan flytta dem till ett skyddat område på vintern.

Instruktioner

• Sugga 02:58 frön i en 5-tums diameter kruka fylld med en väl dränerande potting blandning. Plantera frön ¼ tums djup.

• Vatten i marken tills den är jämnt fuktig hela, men inte fuktig. Täck grytan med en plastpåse, som hjälper till att behålla fukten och placera krukan i ett varmt rum bort från direkt ljus för att gro.

• Kontrollera potten en gång i veckan och vatten om jorden börjar torka ut. Granatäpple frön gror på cirka sex veckor.

• Ta bort plastpåsen så snart de första groddar visas. Flytta potten till ett starkt upplyst område och fortsätta att vatten när markytan börjar torka.

• Tunna potten till den starkaste anläggningen när granatäpplen är 3 inches tall. Skär svagare plantor av vid markytan med sax, noga med att inte störa den återstående anläggningen.

• Gödsla unga granatäpple träd varannan vecka med en halv styrka lösning av en balanserad, lösligt gödningsmedel. Börja gödsling när anläggningen är två veckor gamla.

• Ställ växten yttersidan en gång alla frost faran är över, lämnar den i sin kruka. Flytta tillbaka inomhus på hösten innan den första frosten. Transplantation av granatäpple till en permanent pott eller utomhus till en trädgård säng den andra våren efter planteringen.


Relaterade artiklar