Är det bättre att rengöra sterling silver att sälja den?

March 26

Är det bättre att rengöra sterling silver att sälja den?


Sterlingsilver befläckar över tiden. Matt är ett svart skikt som utvecklas när silver kommer i kontakt med naturligt förekommande svavelföreningar i luften. Många människor antar att sterling silver bör rengöras och poleras innan de säljs. Detta är dock inte alltid fallet. Under vissa omständigheter är det bättre att inte rengöra silver alls.

Auktionshus och Återförsäljare

Att föra silverföremål till auktion hus eller återförsäljare innebär att du inte behöver städa upp. Silver specialister är utbildade för att leta efter nyckelfunktioner oavsett vad skick pjäsen. I själva verket kan vissa återförsäljare även vara misstänksam mot en post om det har varit alltför polerad och lyste upp. Återförsäljare kanske också vill rensa en bit sig för att undvika eventuella skador och repor.

Hallmark Kollar

Korrekt identifiering av dina sterling silver objekt kan du sälja dem för bästa möjliga pris. Kännetecken på silver hjälpa placera datum, tillverkare och ursprungsland. Alla dessa faktorer påverkar objektvärde. Identifiering är lättare med en ren och klar signum. Jämför märket symboler och initialer i ett kännetecken guide som "Bradbury bok av Stämplar".

Online eller Privat

Ren sterling silver om att sälja på nätet eller till en privat köpare. Detta kommer att göra några gamla reparationer eller brister uppenbara, minska nerver eller misstankar i köparen. När du listar ett objekt på nätet, kan du också ta bilder som tydligare visar ett kännetecken och mönster detalj. Detta är särskilt användbart för internet auktionssajter som eBay.

Rengöring En Area

Du kanske vill rengöra ett område för att visa ytan glans. Om objektet är verkligen svart och skamfilad användning försiktighet vid rengöring om objektet är förgyllt silver. Allt för slip tar förgylld av. Silver förgylld är en silverobjekt med ett tunt skikt av guld fixeras till ytan.

Substanser

Använd enkla varmt tvålvatten för att rengöra ljus anlöpmärken. Impregnerat silver polerdukar är tillgängliga från hårdvara eller antikviteter butiker. Dessa enkelt polera bort ljus mid-level matt. Kraftigt märkta eller skamfilat poster kräver vadd eller en specialist silverputsmedel som Silvo eller Goddard talet. Vadd är mer nötande än trasor eller bomull, så var försiktig med scuffing ytan genom att trycka för hårt.


Relaterade artiklar