Vilka typer av tyger absorbera färgämne bäst?

September 4

Vilka typer av tyger absorbera färgämne bäst?


Färgning tyget kan vara en hobby eller en metod för att förstärka ett plagg eller dekorativ accent. När färgning tyg, är det fördelaktigt att förstå vad är gjord av och vilken typ av tyg som bäst absorberar färgämnet. Olika tyger reagerar på färgämnen och döende processer på olika sätt, så att besitta kunskap om tyger och fibrer är nödvändigt för ett lyckat resultat.

Bomull

Bomull är en mångsidig tyg används runt om i världen på grund av sin mjukhet, komfort och tvätta-och-nötningsegenskaper. Bomullsfiber, som kvarhåller 24 till 27 gånger sin vikt i vatten, andas genom att absorbera och frigöra fukt snabbt. Denna absorberande kvalitet gör bomull lätt tyg för att färga. Perfekt färgämnen att använda på bomull är kallt vatten fiber reaktiva färgämnen, alla ändamål färgämnen och direkta färgämnen.

Ylle

Ull, en animalisk fiber gjord av fårmjölk hår, kommer att absorbera upp till 30 procent av sin vikt i vatten och är den mest absorberande av alla tyger. Ungefär som bomull, ull besitter också en andasfunktion, och det är perfekt för att hålla kroppen varm i kallt väder. Ull är en av de bästa materialen för att färga som färgen penetrerar kärnan i tyget och permanent binda med fibrerna. Ull är mångsidig och tar många olika färger och färgämnen.

Linne

Linne, en jämn, hård och lyxiga material, består av de starkaste växtfibrer och är två till tre gånger starkare än bomull. Den naturliga lyster av detta tyg kommer från innehållet i lin växtfibrer som används för att skapa linne vax. Inte bara en bra ledare av värme, är linne ett absorberande material som lätt kommer att ta färgämnen. Linne är också perfekt för färgning eftersom färgerna tenderar att stanna levande efter tvättas.

Silke

Silk, en sinnlig, elegant och lyxig tyg, förknippas ofta med framgång och rikedom. Denna naturligt skimrande väv är attraktiv, mångsidig, och i gamla tider, som säljs för sin vikt i guld. Silke fibrer kommer från insekter, såsom larver, och är ett av de starkaste naturliga fibrer med hög absorptionsförmåga för fukt. Denna absorberande kvalitet gör siden en av de bästa tyger för färgning, speciellt i djupa färger.


Relaterade artiklar