Hur man bygger en egen Guitar Amp Stand

November 19

Hur man bygger en egen Guitar Amp Stand


Med ständigt böja sig för att justera stämningen eller volymen på gitarrförstärkare medan du spelar kan vara jobbigt. För att lösa detta problem, kan du enkelt bygga ett skåp-stil amp stå ut trä. Montering denna bokhylla stil monter är lätt, eftersom leveranserna är minimala; huvuddelar inkluderar en bit av plywood för ryggen, och 4:56 styrelser.

Instruktioner

• Mät måtten på din gitarrförstärkare, som dimensioner montern kommer att bero på storleken på din förstärkare. Typiska gitarrförstärkare är ungefär två till tre fot i höjd, minst två fot i bredd och två fot djup eller tjocklek. Tjockleken eller djupet av din förstärkare är viktigt att veta att du vill ha en hylla tillräckligt länge för att passa din förstärkare utan dess framkant hänger över relingen. Se till att skriva dessa mätningar ner. Typiska ampere är inte mycket tjockare än två fötter. Men om du har en större amp, kan du behöva en större trästycke.

• Köpa trä för att bygga din monter. Du kommer att behöva två sidobrädor, en toppskiva, och en eller två extra styrelser, beroende på hur många hyllor du vill inne i montern. Ovanplattan bör vara fyra fot i längd. Sido styrelser bör vara minst fem fot hög. Hyllan ombord eller styrelser bör vara 47 3/4 inches.

• Klipp bitar av virke i enlighet med en såg.

• Skruv toppen av toppbrädan in i toppen av den vänstra sidobrädan. Skruva den högra sidan styrelsen till toppen styrelsen.

• Montera L-formade konsoler till de inre väggarna i sidobrädorna. Använd en skruvmejsel för att skruva i träskruvar. Antalet L-fästen du installerar kommer att bero på hur många hyllor som du vill lägga till. Det rekommenderas att du har minst två hyllor, en för att hålla din förstärkare och andra som att lagra fotpedaler eller sladdar. Således kommer du måste installera två L-fästen per hylla.

• Skjut hyllan styrelserna i så att de vilar på konsolerna. Skruvträskruvar i från sidorna för att förstärka hyllorna. När skruva på varje sida av varje hylla bör vara tillräcklig för förstärkning.

• Använd en såg att skära plywood tillbaka för din hylla. Den bit plywood bör vara fem fot hög och fyra fot bred.

• Använd träskruvar för att fästa plywood till din förstärkare monter.

• Använd en handsåg att skära en 6-tums av 6-tums fyrkant i baksidan av plywood att köra din förstärkare nätsladd igenom.


Relaterade artiklar