Hur enkelt målar ett trägolv

November 10Ett kostnadseffektivt alternativ till att ersätta en sliten trägolv är helt enkelt att måla det. Om du försöker att ge ditt hem ett nytt utseende, måla golvet kommer definitivt att göra detta. Trägolvet måste roughed upp lite för att ge färgen en god vidhäftning yta; en särskild fläck-blockerande trä primer kommer att se färgen håller sin sanna färg. En täckfärg formulerade för golvtillämpningar bör hålla upp till gångtrafik. Golv är lättare att måla än väggar och tak, eftersom färgen inte kan droppa eller springa.

Instruktioner

• Sand golvet med en 120-grit slipkloss för att lätt skrapa på ytan. Om ytan är redan repad upp och det finns inte en blank yta på det, är det inte nödvändigt slipning. För att vara säker, ge hela golvet en slip ändå. Slipning vidgar ytan, vilket ger mer ytarea för färgvidhäftning.

• Sopa och vakuum golvet för att ta bort allt damm.

• Häll 1/2 liter fläck-blockerande primer i en färg facket.

• Doppa en pensel i färgen facket och måla omkretsen på golvet med primer. Måla en rak linje längs väggen kant genom att använda spetsarna av borst. Vinkla handtaget på borsten bort från väggarna som du målar primer ram runt golvet. Detta kommer att göra det lättare att måla en rak linje utan att få primer på väggarna. Måla primer gränsen 5 inches ut från väggarna. När du har målat några inches ur väggen med pensel, doppa en mini rullen i färgtråg och rulla primer gränsen ut längre från väggen.

• Skjut en 1/2-tums-nap jalusilock på spindeln i roller ramen och skruva en förlängning pole i handtaget. Doppa rullen i färgen facket tills tupplur fibrerna är laddade med primer.

• Gå till sidan av rummet mittemot luckan och prime golvet. Börja i ett hörn och rulla primer för ett par fötter. Överlappa målade gränsen med några inches. Åter doppa rullen i primern efter varje par fötter har primas. Överlappar varandra tidigare rull pass. Kavla ut alla varv linjer med en back-och-tillbaka sicksack rörelse. Gör jobbet enklare genom att hälla en 6-tums rund pöl av färg på golvet med några fötter, sedan rulla ut primer över omgivningarna. Håll primern kan eller fack nära golvet när hälla vattenpölar för att undvika stänk.

• Rulla hela golvet med grundfärg tills du kommer till avfarten dörren. Låt primern torka i 24 timmar, sedan tillämpa täckfärg av golv måla samma sätt som du tillämpat primer, börjar med ram runt omkretsen.


Relaterade artiklar