Hur man drar Symboler skydd mot buddhismen

November 15

Hur man drar Symboler skydd mot buddhismen


De buddhistiska symboler för skydd, även känd som de åtta lyckobringande symboler av buddism, finns i hela buddhistisk konst och religiösa föremål. De buddhistiska symboler är vanligtvis extremt stiliserade och inte tänkt att se ut exakt som det verkliga objektet de representerar, och så är inte svårt att lära sig att rita.

Instruktioner

De Åtta Symboler och deras betydelse

• Den snäcka sägs representera Buddhas rika, rungande och kraftfull röst, som drar hans anhängare efter honom och lära dharma. Conch är ofta på Buddhas hals i skulpturer och bilder. Lotusblomman är en viktig symbol för att det växter sina rötter i leran, men dess doftande blommor når ovanför vattenytan för att sola sig i solljus. Det är en symbol för renhet och människans strävan mot upplysning. Hjul, som representeras i buddhistisk konst, har åtta ekrar, samma antal som antalet signifikanta symboler. Hjulet som helhet förkroppsligar en komplett och perfekt form, är en cirkel, men de enskilda delarna av hjulet har sina egna betydelser samt. Kanten betyder livets begränsningar står navet för axeln i världen och de åtta ekrar motsvarar den Åttafaldiga Vägen talade om Buddha.

• Den parasoll representerar kupolen över himlen, himlavalvet, som når över och skyddar världen. Den ändlösa fnurran förkroppsligar dualitet i allt, liksom sammanflätningen och det ömsesidiga beroendet av allt. Symbolen på knuten med någon tydlig början eller slut påminner oss om vår karmiska öde, vår anslutning till varandra, och hur våra handlingar i förevarande effekter alla i framtiden. Knuten, eftersom det inte har något slut, står också för det bestående kunskap och visdom Buddha.

• De två gyllene fiskar betyder de två heliga floder i Indien, Ganga och Yamuna. Dessa två floder, i sin tur, betyder sol och lunar kanaler, som bär de alternerande rytmer och energi i livet och andetag. De förkroppsligar också lycka och överflöd. En symbol för upplysning och andlig kunskap vinna okunnighet och missförstånd, är segern banner en av de enklaste av buddhistiska symboler. Skatten vas representerar den fysiska världen, uppnåendet av materiellt välstånd eller önskningar, och allmän lycka.

Hur man drar de åtta Symboler

• Om du vill dra conch: Börja med grundform, som är krökt och större upptill och kommer till en punkt i botten. Vid en virvlade bit på toppen av skalet som ser ut som en liten snäcka. För att göra en rätt varvnings conch (den mest sakrala), börjar en rad vid botten av snäckskal pjäs som kurvor utåt, följer den yttre kanten av skalet ungefär halvvägs ner dess längd. Vid den punkt, ta linjen horisontellt bara tills den når mitten av tanken, sedan dra den ner till den punkt i botten. Små linjer kan dras, att flytta från mittlinjen ut till höger, för att göra denna sista biten verkar böjda.

• Om du vill rita lotus: Börja med att rita en svag cirkel, som kommer att vara konturerna av blomman. Rita petal rader som börjar nära botten av cirkeln och nådde både uppåt och utåt, så att den färdiga blomman visas tredimensionellt. Med hjälp av linjer, börja dra i varje lotus kronblad mer stabilt. Därefter, i botten av cirkeln, rita två välvda linjer, en går utåt i varje riktning för att representera bladen av Lotus. Om det behövs, radera riktlinjerna (cirkeln du började med) för att slutföra ritningen.

• Om du vill dra hjulet: Börja med en liten cirkel, rita sedan en större cirkel runt utsidan av det, lämnar en lucka på plats mellan de två. Rita åtta ekrar på lika avstånd runt den lilla cirkeln och sträcker sig till den inre kanten av den större cirkeln.

• Om du vill rita parasoll: Den tibetanska parasoll börjar med en bas som två lotusblommor, en blomma nedåt mot marken och den andra ovanpå, blomman öppen mot himlen. En stolpe når rakt ut från toppen blomma att stödja tyget kupol av parasoll, som flyter på botten och vanligtvis är formad i tre stora kurvor, en på framsidan och en på varje sida, för att se ut ungefär som en dam kjol. I indiska skildringar, är kupolen ofta toppad med en juvel.

• För att rita den ändlösa knut: De ändlösa fnurran är ett geometriskt mönster. Börja med en lång linje dragen vid omkring en 45-graders vinkel. Vid slutet av raden, dra en annan, kortare vinkelrät linje som skjuter från hörnet, vilket skapar en skarp kant. Ju kortare linjen bör vara ungefär en fjärdedel så stor som den långa raden. Fortsätt på detta sätt ytterligare två gånger, omväxlande mellan långa och korta vinkelräta rader av exakt samma längd som de två första, tills du har mazelike mönster. Dra sedan två korta rader (i stället för en lång och kort), för att skapa ett hörn för att mönstret och göra det möjligt att vika tillbaka i sig själv. Fortsätt igen som förut, återskapa mönstret i två riktningar tills du har slutfört slingan.

• För att rita den gyllene fiskar: De två fiskarna ska dras vertikalt, huvuden upptill och svansar i botten, men med ryggen välvd allvarligt nog att deras huvuden luta tillbaka och de har möjlighet att se varandra i ögonen.

• Om du vill rita segern banner: Bannern sig bör vara rektangulär form och dragit hängande vertikalt från en rak stolpe. I buddhistisk konst, står stolpen ofta upprätt i en bas inrett som två lotusblommor, en blomma nedåt mot marken och den andra ovanpå, blomman öppen mot himlen. Stolpen når upp ur denna topp blomma att stödja banderollen. Bannern visas ofta med stora curlicue former skjuter ut var och en av dess sidor, och / eller med en stegvis, cirkulär topper.

• Om du vill rita skatten vas: Vasen är vanligtvis avbildad som en kort, squat objekt med ett fett, rund mage. Dess utformning är tänkt att utformas på en traditionell indisk fartyg kallas khumba. För att dra denna symbol, börja med en platt bas och göra två stora böjda linjer ut från basen för att bilda den runda kroppen. Rita linjer med en sådan kurva att de nästan når varandra (men inte riktigt), och från deras ändar, dra som når vertikalt i en räfflad form för att skapa halsen av fartyget ytterligare två korta linjer, en från vardera änden,. Toppen är vanligtvis krökt på botten, men triangulära ovanpå. Juvelen topper har ofta en oval form i botten, men återigen, en spets, och bör vara ungefär en tredjedel av storleken på toppen som det står.


Relaterade artiklar