De bästa ställena att sälja gamla mynt

October 16

De bästa ställena att sälja gamla mynt


Mynt insamling är en av de äldsta och mest lönsamma eller dyra hobbies du kan ha. Många böcker har skrivits om mynt insamling, värdet av mynt och de bästa ställena att köpa och sälja dina mynt. Oavsett om det är en feltryckt vete öre eller en sesquicentennial halv dollar, det finns många alternativ för amatör numismatiker att sälja sina mynt.

Online

Den som vill sälja sina mynt kan göra det online på auktionssajter som eBay och har en god chans att göra en anständig vinst på sina varor. Numismatists spana platserna letar efter de bästa erbjudandena och är villiga att komma in i en budgivning krig för den värdefull pjäs. Du kan också säkra dina insatser genom att sätta ett lägsta bud på den för att garantera att du får vad du vill. Den enda nackdelen är att det inte är garanterat att sälja och det finns en liten avgift för att sälja en produkt på eBay. Det finns nätbutiker som är villiga att köpa mynt, men deras priser är kanske inte vad du vill. Ofta kommer de att ha en lista över några specifika mynt som de letar efter, men deras mål är att sälja myntet till nästa person i en rejäl vinst. Ofta kommer deras priser ligga långt under det värde och många byten på dem som säljer mynt av desperation.

I person

Bästa stället att sälja dina mynt är att någon som vet vad mynten är värda och har en passion för att samla. Du kan ofta hitta dessa människor på myntet, särskilt de som sanktioneras av den amerikanska Numismatiska Association. Här kan du köpa, sälja eller handel mynt med andra som vill få bästa möjliga resultat. Många av dem är inte i det för pengarna och är villiga att betala översta dollar för det prisade pjäs. Du kan också besöka mynt butiker som är specialiserade på att sälja mynt. De är ofta kunniga om värdet av myntet, men kommer sannolikt inte att ge dig topp dollar som de vill sälja det också. Ett annat ställe att sälja dina mynt är att en pantbanken, men detta bör göras som en sista utväg. Handlare säljer många saker till exempel mynt, men de ofta ger dig överallt från 10 till 20 procent av den faktiska värdet av varan. Tillsammans med att göra en vinst, pantbanker är under strikta lagar och förordningar som kräver omfattande spårning och pappersarbete, lägga till deras kostnader. De kompensera för detta genom att blåsa upp priset och ger dig bara en liten del av vad det är verkligen värt.


Relaterade artiklar