Tonårs Interracial dating Fakta

July 13

Tonårs Interracial dating Fakta


"Dagens tonåring befolkning är det mest rasligt mångskiftande detta land har någonsin sett ... De har vänner, pojkvänner, flickvänner, föräldrar av alla slag. Race är inte nödvändigtvis något som de tycker om", skriver Amy Goldwasser, författare till Huntington Post artikeln "Red Book. Den Interracial Generation"

Fakta

Dating anses "interracial" när det handlar om människor med olika etniska bakgrunder.

Historia

I en 1977 Gallupundersökning, 52 procent av tonåringar som godkänts av interracial äktenskap mellan svarta och vita. År 1997 gav tonåren interracial äktenskap hög godkännande betyg - 94 procent mellan Hispanics och icke-Hispanics, 93 procent mellan asiater och icke-asiater, och 91 procent mellan svarta och vita. De rapporterade också att 73 procent av tonåringar tänker interracial dating är "no big deal."

Överväganden

Alla kanske inte godkänna, särskilt äldre generationer. En 2002 Gallupundersökning rapporterade att endast 30 procent av de 65 och äldre godkänt blandrasäktenskap, medan godkännande betyg ökade till 86 procent bland 18-29-åringar. En studie av George Yancey tyder på att studenter som deltar rasistiskt olika skolor är mer benägna att ha rasblandning, medan de som bor i mindre olika områden är inte så troligt, helt enkelt på grund av brist på raslig mångfald.

Demografi

År 2000, US Census Bureau rapporterade att 6,8 miljoner (2,4 procent) amerikaner identifierade sig som raser. Det rapporterade också att nästan hälften av landets raser befolkningen under 18 år.

Signifikans

Den växande acceptans av interracial dating exemplifierar att USA omfamna sanningen om självständighetsförklaringen uttalande om att "alla män är skapade lika."


Relaterade artiklar