Hur man bygger en Lightweight Recumbent cykelsadeln

October 31

Hur man bygger en Lightweight Recumbent cykelsadeln


För alla som bara byggt eller köpt en recumbent cykel men ännu inte att få en plats, kan priserna på färdigköpta sätena komma som lite av en chock. Lyckligtvis, med lite svets tapperhet, kan man bygga en plats för betydligt mindre än kostnaden för ett nytt säte. Eftersom liggcyklar redan tenderar att vara tyngre än traditionella, upprätt cyklar, är vikten en viktig faktor, och en lätt sits gjord av elektriska isolerrör är en idealisk lösning.

Instruktioner

• Klipp ledningen till lämpliga längder. Sidorna startar vid 36 inches lång, och kommer att göras från 1/2 tum slangen. Sätes bårar kommer varje vara 24 inches lång och tillverkad av 3/4 tums rör. Skär varje del av slangen i hälften, rengör snittet avslutas med en fil.

• Böj lednings bitar för att bilda stolssidor. Varje sida kommer att behöva böjas exakt samma sätt, och varje krök bör göras i planet. Först böja en av de 36-tums bitar 45 grader i slutet så mitten av kröken är på cirka 4 1/2 inches. Därefter böja ledningen 90 grader i motsatt riktning, med böjen centrerad 12 1/2 inches från slutet. Gör sedan två 15-graders böjar i samma riktning som den första böj, centrerad på 19 1/2 och 22 1/2 inches från slutet. Slutligen, böj 20 grader motsatt den första böj, centrerad på 28 3/4 och 32 1/4 inches. Utför samma kurvor på den andra.

• Böj lednings bitar för att bilda sätes bårar. Bend en 3/4 tums ledningsstycket 60 grader, centrerad 6 inches från ena änden. Gör samma böj, i plan och i samma riktning, 60 grader och 6 inches från den andra änden. Utför samma två bojar på den andra delen för att bilda en andra sätes bår.

• Hårdlöd sitsen tillsammans. Anslut ändarna av en av sätes bårar till stolssidor, centrerad mellan 90 graders och 45 graders böjar, ca 8 inches från slutet, hålla bolster i plan med varandra. Anslut den andra sätes bår mellan de angränsande 15 och 20 graders krökar, ca 25 1/2 inches från änden. Gör fisk mun nedskärningar på ändarna av sitt bårar för att passa dem till stolssidor, sedan löda varje anslutning.

• Fäst klädseln på sätet. Tyget kommer 54 inches bred, så skär den i hälften för att bilda två 36 tum med 27 tums bitar, varav kommer att användas för den här platsen. Centrera tyget på sätet så den långa dimensionen går längs den vertikala axeln av sätet. Vik ändarna över sidorna av sätet, skär där sätet bårar är så att vika runt dem, sedan hålla dem på plats med raka nålar. Sy med hjälp av snöret, hålla så nära sätes tåg och underhålla så mycket spänning på sitsen som möjligt.

• Slutför sy sätet tillsammans. Klipp längs sätesskenorna för att avlägsna överskottet tyget, sedan trimma extra tyg vid ändarna, vilket innebär att ungefär en halv inches av tyg vid vardera änden. Vik varje ände över och sy en söm på toppen och botten av sätet, återigen noga med att hålla spänningen i sätet.


Relaterade artiklar