Biverkningar av acai tabletter

November 22

Biverkningar av acai tabletter


Acai tabletter är ett naturligt komplement som kommer från acai bär, en frukt som odlas i Amazonas regnskog. Acai har blivit populär som en antioxidant kosttillskott och för viktminskning, energi och matsmältning. Fastän naturlig, bör något tillägg utvärderas för sin säkerhet och möjligheten för biverkningar eller reaktioner till att kombinera den med andra läkemedel.

Historia

Acai har blivit otroligt populärt på senare år, även om det har skördats av Amazon stammar i århundraden. Jeremy och Ryan Black startade den nuvarande trenden när de upptäckte hälsosamma vinster från att dricka acai juice medan i Brasilien. Bröderna började göra ett pulver av acai eftersom frukten är för färskvara i sitt naturliga tillstånd att transportera. Under det senaste decenniet har flera företag börjat bearbeta acai i juicekoncentrat och piller för att sälja som näringstillskott.

Fördelar

En studie i "Journal of jordbruk och livsmedelskemi" 2006 visade att acai innehåller betydande mängder av fettsyror och antioxidanter. Antioxidanter är avgörande för friska fungerande vårt immunförsvar, hjärta, hud och matsmältning. Acai bär har också närings nytta av omega-3-fettsyror, som är viktiga för att främja god hälsa och hjälp för att minska inflammationen. Omega-3 är oftast betraktas som kommer från lax eller tonfisk, men acai är en av de få växter som innehåller nyttiga mängder av fettsyran.

Effekter

Ibland acai kan ha lindriga biverkningar, som illamående, diarré, magbesvär och uttorkning. Även sällsynta, kan denna typ av reaktion händer från att ta för mycket acai, liknande vad som händer när du äter för mycket frukt. Dessutom kan kemiska tillsatser i vissa av de mindre kvalitet acai tabletter orsaka biverkningar snarare än effekter från själva bär.

Expert Insight

Dr Mehmet Oz, professor i hjärtkirurgi vid Columbia University och internationellt hyllade näringsmyndigheten rekommenderar fem portioner av antioxidanter frukter per dag och föreslår en 500 mg per dag tillägg på acai att vara en säker mängd, enligt Oprah.com. Vissa utövare tyder så mycket som 1000 till 4000 mg per dag kan tas utan att oroa dig.

Förebyggande / Lösning

För att undvika biverkningar av acai tabletter, ta bara din rekommenderade dagliga dosen. Om du är osäker på hur mycket man ska ta, kolla med din vårdgivare. Pris speglar oftast kvalitet i kosttillskott - men inte alltid. Kontrollera ingredienser, och bara köpa ren acai tabletter. Bara för att en etikett innehåller ordet "naturlig" det garanterar inte att allt i p-piller är bra för dig. Köp dina tabletter från en hälsokostaffär med en kunnig personal, en ansedd online säljare eller från en naturlig apotek. Drick mycket vatten när du tar acai tabletter för att undvika uttorkning.


Relaterade artiklar