Hur att reparera sprickor i läderskor och stövlar

July 22Läderskor och stövlar är ett vanligt tillägg till garderober. Om sprickor i materialet, kan det vara dyrt att ersätta läderskor eller skicka dem till en professionell att fixa dem åt dig. Med några få verktyg kan du reparera spruckna läderskor och stövlar själv utan att behöva tömma plånboken för att täcka kostnaderna.

Instruktioner

• Rengör dina läderskor eller stövlar. Det är lättast att reparera sprickor när du startar med en ren yta. Använd en torr borste för att ta bort eventuella caked-on smuts eller skräp från skon eller stöveln. Efter det översta lagret av smuts tas bort, använd en sko dauber att gnida sadel tvål i läder. Arbete i tvålen tills lädret blir flexibel, torka sedan bort tvål och låt skon torka.

• Applicera mink olja till lädret. Fyllning en disktrasa i skon hjälper till att hålla skon stel som du arbetar mink olja i läder med baksidan av en metallsked. Gnid oljan över sprickorna med lätt tryck tills sprickor knappt synliga, eller åtminstone mindre uttalad.

• Behandla lädret. Applicera skokräm till hela skon att färga sprickor i lädret och blanda färg över hela skon. Detta kommer att göra eventuella brister kvar i skon ännu mindre synlig.


Relaterade artiklar