Hur man tar bort oljefläckar från metall

June 26

Hur man tar bort oljefläckar från metall


Olja är tjock, fet och tenderar att sprida sig lätt --- Dessa egenskaper gör det svårt att ta bort från vissa ytor, inklusive metall. Allt är inte förlorat, men om ett metallföremål blir doused i vätskan. Det är möjligt, med lite hjälp från några produkter som du kanske redan har i ditt hem rengöring arsenal för att avlägsna oljefläckar från metall ..

Instruktioner

• Ta bort överflödig olja som sitter på metallen. Rags, tidningar och papper eller frottéhanddukar kan göra jobbet, liksom kattsand. Häll kattsand som är färska från påsen på den oljiga området. Leran i kullen kommer att absorbera oljan. Sopa skräp runt oljeplatsen om detta är stort eller flytta runt med handen för mindre fläckar. Om du gör det kommer att hjälpa till att flytta kullen runt för att absorbera mer olja.

• Doppa en mjuk trasa i vatten och gnid plats för att lägga fukt. Applicera mild tvål till olje plats och gnugga med trasan. Fortsätt att gnida tills oljan tas bort.

• Applicera ett rengöringsmedel till oljeområdet som görs för metallytor, om oljan är fortfarande närvarande. De flesta rengöringsproduktbolag råda dig att gnida renare i de drabbade områdena med mjuka dukar skölj sedan med vatten; Men följ anvisningarna på produktens etikett. Upprepa processen om olje fläcken kvarstår.


Relaterade artiklar