Detox för hudutslag

October 30

Detox för hudutslag


En av de slagord i alternativa hälsa och medicin fält är "detox" (förkortning för "avgiftning"). Utövare säger detox renar en persons kroppen från gifter och sjukdomar. Vissa människor främjar detox som försköning för huden samt behandling av dermatologiska problem såsom utslag. Men olika myndigheterna har olika åsikter om detox och dess relation med huden.

Metoder för Detox för Utslag och andra hudproblem

Utövare av alternativ och naturläkemedel främja olika sätt att utföra huden detox. En metod som förespråkas av Peter Bennett, ND, torrborstning av huden. Bennett säger att borsta huden stimulerar lymfatiska systemet för att förbättra kroppens naturliga avgiftningsprocess. En annan metod innefattar dietmodifiering. Troende i detoxdieter säger överbelastning på vissa livsmedel eller receptbelagda läkemedel kan orsaka hudproblem såsom utslag, finnar och pustler genom att överbelasta immunförsvaret. Diet restriktioner för dem som vill göra huden detox inkluderar socker, raffinerade kolhydrater, bearbetade livsmedel, stekt mat och livsmedel med konserveringsmedel, konstgjorda smaker och färger.

Uppfattade fördelar

Förespråkare av hud avgiftning tror att det förbättrar hudens utseende och kan ta itu med särskilda villkor såsom akne, klåda och sjukdomar associerade med hudutslag såsom eksem och psoriasis. Detox förespråkarna säger hudsjukdomar är ett uttryck för en "trög" lever, ett organ till stor del ansvarig för det metabola bearbetning, filtrering och nedbrytning av många ämnen som kommer in i människokroppen.

Hudutslag som ett resultat av Detox

Det finns människor som skulle vara förvånad över att utföra eller genomgår detox faktiskt kan orsaka hudutslag att bryta ut i stället för att lösa dem. Vissa förespråkare av detox skulle förklara detta som ett resultat av kroppens naturliga reaktion för att eliminera toxiner. Några av de gifter som kommer in i kroppen elimineras genom huden när människor svettas, och detta skulle stödja påståendet om vissa förespråkare att hudutslag är en del av den naturliga processen för avgiftning.

Läkarutlåtande Beträffande Detox

Mayo Clinic dietist Katherine Zeratsky uppger att detoxdieter inte är vetenskapligt bevisat. Trots krav från vissa människor som de känner bättre efter processen, kan den känslan eller manifestation av lättnad tillskrivas en placeboeffekt. Denna placeboeffekt kan bero på en tro på att människor som utför detox gör något bra för deras kroppar. Människor som vill följa en viss detox kost bör få godkännande från en läkare först innan så sker. Forskare från Sense Om Science organisation har även en hårdare yttrande om detoxdieter, säger att de är inget annat än ett slöseri med tid och pengar; de går med att säga att begreppet detox är meningslös eftersom kroppen är fullt kapabel att eliminera giftiga ämnen.


Relaterade artiklar