Lista över lila blommande träd

April 7

Lista över lila blommande träd


Blommande träd lägga säsongs intresse och skönhet till varje landskap. Många arter har frukter som är ätliga eller lockar fåglar och andra vilda djur. Naturalised och inhemska brittiska träd med lila, lila eller rosa-lila blommor inkluderar magnolior, sorgflor myrten Catawba (Lagerstroemia indica) och östra Red Bud (Cerciscanadensisen).

Tefat magnolia (Magnolia soulangiana)

Lista över lila blommande träd


Tefat magnolior har prålig, skålformade blommor som visas innan bladen. Även buskiga av naturen, kan detta magnolia tränas i en enda lastbil träd med beskärning. Tefat magnolior är långsamt växande, men blomma vid en tidig ålder. Detta trädslag kommer att nå 7,5 m (25 fot) med en lika stor spridning. Tefat magnolior är bäst används som ett prov eller gräsmatta trädet och visa väl i små grupper, eller mot en bakgrund av evergreens. Distinkt sorter inkluderar: "Alba" med kompakt, kronblad tonade ljuslila utanför; "Burgundy" med tidig blomning, djupt lila blommor; "Lennei", som har mörka lila magenta blommor; och "San Jose," med tidiga, doftande, rosa-lila blommor.

Sorgflor myrten Catawba (Lagerstroemia indica L.)

Lista över lila blommande träd


En av de bästa lila blommande träd som producerar sorgflor myrten Catawba stora, långvariga massor av mörklila, crepe-liknande blommor på sommaren. Sorgflor myrten Catawba blad har ett brons nyans på våren, vänder ljust grönt på sommaren, sedan ändras till orange-rött i höst. Nå 4,5 m (15 fot) med en 3 m (10 fot) krona, sorgflor myrten Catawba föredrar full sol, bra väldränerad tung lerjord och en regelbunden vattning schema. Detta träd är mögel resistent och rådjur avvisande.

Red Bud (Cerciscanadensisen)

Lista över lila blommande träd


Red Bud är en 6 till 9 m (20 till 30 fot) träd som producerar ett överflöd av lila blommor på våren, stora hjärtformade blad under sommaren och långa frökapslar under hösten. Red Bud är effektiv som en enda prov eller i grupper. Det gör också en bra buske gränsen och är särskilt slående i skog och naturaliserad landskapsarkitektur. Red Bud har låga krav på vatten och är mycket tolerant mot salt och alkaliska jordar.


Relaterade artiklar