Historien om konstgjorda blommor

January 21

Historien om konstgjorda blommor


Blommor har varit en betydande del av de flesta kulturer i århundraden. De flesta sorter är mycket ömtåliga efter kapning, och konstgjorda blommor ger en långvarig ersättning. Historien om konstgjorda blommor är spårbara tillbaka hundratals år och involverade flera länder.

Silk blommor i Kina

Kina gjorde sidenblommor hundratals år sedan för extravaganta arrangemang som var en del av konstnärliga skärmar i hem, palats och kyrkor. De skapelser var för personligt uttryck och inte säljs kommersiellt.

Italiens bidrag

Runt 12-talet, italienarna började tillverka konstgjorda blommor från silkeskokonger färgade olika färger. De var först med att sälja sina konstgjorda blomsterarrangemang.

Frankrike Förskott Business

Fransmännen lärde sig snabbt de italienska tekniker, och genom den 14: e århundradet, dominerade konstgjord blomstermarknaden. Deras regeringstid varade i hundratals år. I början av 19-talet införde engelska immigranter konsten till Amerika.

Viktorianska Influenser

Överflöd dikte den viktorianska eran och konstgjorda blommor täckte allt från mantlar till tabeller och ledstänger. Som internationell handel blomstrade, började konstgjord blomma material att inkludera importerade crepe, muslin, satin, gasväv och sammet.

Blomsterhandlare Påskrift

På 1920-talet, florister började använda konstgjorda blommor att höja den naturliga blomsterarrangemang när vissa sorters blommor var tillgänglig eller alltför dyr för att vara praktisk.


Relaterade artiklar