Trappa räcke idéer

September 7Trappa räcken är utformade för att tjäna ett praktiskt syfte genom att göra en resa uppför trapporna säkrare. Utöver sin funktion, kan räcket också lägga en hel del att utseendet på en trappa. Lyckligtvis finns det en mängd olika alternativ att välja mellan, så att du kan hitta ett räcke som passar ditt hem arkitektur och inredning samtidigt som din trappa säkrare.

Trä

Den mest traditionella alternativet för trappan räcke är trä. Trä räcken erbjuder en klassisk look som kan vara allt från enkla och eleganta till intrikata och djärva. Trä räcken med intrikat snidade spindlar och räcken kan ge trappan ett attraktivt, gammaldags utseende, medan de som har rena linjer kan vara ett idealiskt val för en mission eller Konst och hantverk stil hem. En av trä räcke mest tilltalande drag är att det kan färgas eller målade i en mängd olika nyanser att klä upp i trappan eller ge den nytt liv.

SMIDESJÄRN

För en mycket dekorativ trappa räcke, kan smidesjärn vara din bästa insats. Smidesjärn räcken är oftast mycket utsmyckade, med intrikata kurvor eller rullar. Vissa konstruktioner kan innefatta ståndare med prydnadsföremål i slutet, t.ex. blommor eller fåglar. Men medan de har oftast ett utstuderat utseende, smidesjärn trappa räcken kan användas i flera typer av inredning. De som har virvlande, romantiska design är idealiskt för en gammal värld stil hem, medan de med tjockare, mer grundläggande vändningar är en perfekt passform för ett hem med en rustik design system.

Glas

Om du föredrar en ultra modernt utseende för din trappa, kan ett glas räcke vara rätt upp din gränd. Till skillnad från trä eller smidesjärn räcken - som normalt presenterar spindlar, ståndare och räcken - ett glas räcke är vanligtvis gjord av en panel av glas som ger en elegant, sömlös utseende. För en ännu mer iögonfallande utseende, använd målat glas för att införa färg och mönster till räcket. Men medan vackra, ett glas räcke får inte vara den som passar bäst för ditt hem om du har små barn.

Rostfritt stål

Ett rostfritt stål trappa räcken är ett alternativ till glas som fortfarande ger ett modernt utseende. Medan de kan vara vanligare i kommersiella miljöer, kan räcken av rostfritt stål lägga samtida väderkorn till alla hem samtidigt som en varaktig räcke samtidigt. De finns i en mängd olika utföranden och mönster så att du kan anpassa deras utseende för att matcha ditt hem inredning. Även om rostfritt stål kan målas, är räcken behandlas med en rostskyddsbeläggning, så att du kan lämna naturlig finish för en mer industriell look. Du kan också välja ett rostfritt stål räcke med en matt finish och kombinera det med trä eller glas för att ge en intressant kontrast i texturer.


Relaterade artiklar