Privet häck tillväxttakt

September 13

Privet häck tillväxttakt


En av de mer populära och snabbast växande häckväxter är California liguster (bredbladig liguster Hassk.) Det kommer att växa i en takt av mer än tre fot per år och kommer att nå höjder på upp till 10 fot höga inom tre år efter planteringen.

Privacy Hedge

Den liguster, vars namn betyder privat, kommer att växa till en tjock, grön häck som erbjuder avskildhet och avskildhet till landskapet. Den täta buske kommer att blockera ut oönskade besökare, gata buller, damm, vind eller fula utsikt.

Tillväxtbetingelser

Privet kommer att växa bra i full sol eller delvis skugga och är inte noga marken. Inledningsvis behöver måttlig vatten men är torka toleranta väl fastställts. Busken blommar hela sommaren med krämfärgade blommor som lockar bin. Efter blommorna spenderas, lockar en mörklila frukt fåglar. Privet kommer att växa bra i USDA härdighet zoner 3 till 7.

Hur man odlar Privet snabbt

Om du vill ha en snabbt växande liguster häck, börja med växter som är minst tre år. Plantera dem inom 18 inches från varandra så att de kommer att flätas samman och fylla i snabbare medan de växer. När buskar mogna, kommer de att ge en tät häck.


Relaterade artiklar