Hur man skriver ett brev till presentera mig till kunder

October 10

Hur man skriver ett brev till presentera mig till kunder


När du först öppna ett företag, är en av de saker du behöver göra från början annonsera för att låta dina kunder vet vem du är, var du är och vad du gör. Ett sätt att åstadkomma detta är att skriva ett brev till presentera dig till kunderna. Dessa kunder kan vara vänner, familj eller medlemmar av samhället som du känner kommer att dra nytta av de produkter som du har att erbjuda.

Instruktioner

• Öppna upp ditt ordbehandlingsprogram på din dator. Klicka på "Nytt dokument." Ställ in sidstorlek, marginaler och typsnitt för ditt brev. Det vanligaste sättet att formatera ett affärsbrev är i blockformat. Justera dina marginaler så att hela brevet är motiverad till vänster, och använda enkelt radavstånd. Använd dubbla avståndet mellan punkterna. Den typiska affärs typsnitt är Times New Roman i storlek 12.

• Skriv om ditt företag. Tala om för din kund namnet på ditt företag, där du befinner dig, hur länge du har varit i branschen och varför du valt att öppna ditt företag. Låt dina kunder veta vilken typ av värde som du kommer att erbjuda dem och det lokala samhället.

• Redogöra information om vilken typ av ditt företag. Berätta om företaget eller organisationen och vilka typer av produkter som du erbjuder.

• Förklara för kunden varför köpa från dig är bättre än att köpa från dina konkurrenter.

• Ge kunderna en anledning att välja dig. Låt läsaren vet hur du kommer att spara dem pengar och tid, och förklara varför din produkt är ett måste. Erbjud dina kunder lösningar på problem och utmaningar de kan ställas inför.

• Uppmuntra kunden att besöka ditt företag genom att erbjuda en invigning, ett öppet hus eller någon typ av kupong. Detta kommer också att ge ditt brev uthållighet, vilket innebär att det kommer att ge kunden en anledning att hålla ditt brev runt om det finns ett visst datum eller specialerbjudande.

• Använd "du" och "din" att bygga kundernas förtroende och låt dem veta att din önskan att lära känna dem kommer före din önskan att sälja dem en produkt.

• Utbilda dina kunder om hur de kan göra ett inköp från ditt företag. Låt dem få veta om du har en online-närvaro och om de kan köpa produkter på nätet eller via telefon.

• Tacka kunden för att ta dig tid att läsa ditt brev. Låt dina kunder vet att deras tid är uppskattat och att du hoppas att se dem snart.


Relaterade artiklar