Hur man odlar sockerärtor i krukor

September 29

Hur man odlar sockerärtor i krukor


Växande sugar snaps i krukor eller behållare utnyttjar små utrymmen för färska grönsaker. PEA frön kan planteras när som helst på året. De bästa resultaten kommer att vara i början av våren när temperaturen är cool, 7.22 grader Celsius eller högre för bra frögroning. Sommartemperaturer som överstiger 32,2 kommer att orsaka ärta blommor falla från anläggningen. Plantering sugar snaps i krukor kommer inte att ge stora mängder av grönsaker, men kommer att ge tabellen med färska råvaror.

Instruktioner

• Fyll 3- till 5-liters behållare med en bra krukväxtjord mediet till inom en tum av den övre kanten. Blanda i den rekommenderade mängden fuktretention kristaller, enligt etiketten riktningar, om du vill minska frekvensen av vattning ärtorna under växtsäsongen.

• Tillsätt 1 liter vatten till jord mix. Låt överflödig vätska rinna ut ur de lägre dräneringshål i potten.

• Plantera socker snap ärter frön runt omkretsen av potten. Placera frön 1 till 1 1/2 inches djupt, jämnt fördelade på 2 inches isär. Håll fröna ungefär 2 inches från den inre kanten av behållaren.

• Sätt 03:57 döda trädgrenar som över har gaffel grenar i mitten av potten. Jämnt utrymme benen så de övre grenarna inte röra. Höjden av lemmen bör vara mellan 24 till 36 inches, med en stamdiameter av 1/2 tum. Skjut änden av den lilla treelimb i marken ungefär 6 inches för stabilitet. Placera behållaren i ett område med fullt solljus. Ärterna kommer att klättra på grenarna.

• Vatten frön och planteringsjord mix när odlingssubstrat är torr. Sätt fingret 2 till 3 inches i marken. Om torr, tillsätt 1 liter vatten. PEA frön bör bryta igenom marken på mindre än en vecka under lämpliga jord- och lufttemperaturer, mellan 7,22 och 15.5C.

• Gödsla plantorna efter tre veckors tillväxt med en allmän typ gödselmedel. Följ etikett riktningar för applikationsmängder och frekvens.

• Lager 1 till 2 inches av kompost efter växterna är cirka 3 till 4 inches hög. Den kompost kommer att behålla behövs fukt.


Relaterade artiklar