Hur man blir en gruppresor organisatör

October 24Koncernens researrangörer specialiserade på catering till behoven hos människor som reser i grupp. Vissa grupp researrangörer arbetar med företag, andra arbetar med skolor, fokusera lite fokus på möhippor och svensexor och andra på gruppresor för pensionärer. Oavsett specialisering, måste grupp researrangörer vara skicklig på att hantera allmänheten och måste kunna ta itu med problem när de uppstår i ett lugnt och positivt sätt. Gruppen researrangörer måste också vara berest och det kan vara riktigt bra att tala mer än ett främmande språk också.

Instruktioner

Utbildning och erfarenhet

• Ta en kort kurs eller engagera sig för att studera mot en examen i Travel & Tourism. Det finns en mängd olika sätt på vilka du kan studera för att bli en väl förberedd gruppresor organisatör och en del av dessa studier kan antingen göras online eller genom att delta i en kurs i människa. Alternativen är oändliga och varje kurs kommer att inriktas på särskilda områden av intresse för att passa olika behov.

• Boka själv på en gruppresa turné med ett välrenommerat företag eller en rekommenderad gruppresor arrangör. Det bästa sättet att lära sig hur man blir en gruppresor arrangören är att uppleva hur det är att resa med en. Du kan använda den erfarenhet att överväga vad som fungerar och vad som inte fungerar. Du kan ta dig tid att prata med och lyssna på tankar för de andra personer som reser med dig för att ta reda på hur man bäst att närma sig din roll som grupp researrangören i framtiden.

• Investera mellan åtminstone sex månader till ett år som arbetar för ett välrenommerat reseföretag. Försök att få en position inom företaget som fokuserar på gruppresor så att du kan få så mycket erfarenhet som möjligt i bokningen grupp flyg, krav gruppboende och gruppresor verksamhet över hela världen. Ju mer erfarenhet du har i resebranschen och fler kontakter du har möjlighet att bygga upp innan uppskjutning i en karriär som en gruppresor organisatör, desto mer framgångsrik du kommer att vara i rollen när det är dags att gå solo.

• Sök på Internet för organisationer i behov av praktikanter eller volontärer att köra gruppresor projekt. Det finns massor av frivilliga möjligheter i området av gruppresor över hela världen och det skulle vara ovärderlig erfarenhet för dig om du lyckats få erfarenhet som en grupp researrangören i något land. Volontärarbete och praktikant är ett av de enklaste sätten att hitta och säkra denna typ av utbildning.

Att bygga ett företag

• Anmäl dig till gruppresor organisationer. Den GTOA är ett välkänt brittiska gruppresor organisation och det kan hjälpa dig med din verksamhet på många olika sätt. Den GTOA har massor av information på sin webbplats om grupp researrangörer, det ger ett stödjande nätverk via sin online community, belyser det viktiga händelser i branschen och visar ett brett utbud av utbildningsmöjligheter som kan vara användbara för dig under hela din karriär.

• Välj vilken typ av gruppresor organisation du vill specialisera sig. Du kanske vill arbeta med skolor, äldreboenden, stora företag eller ens höna och stag partigrupperna. Det bästa som specialiserat sig på ett visst område är att du bygger upp kontakter som är mycket fokuserade och du har även möjlighet att effektivisera din marknadsföring.

• Bestäm vad som gör din grupp resebranschen bättre än alla andra. Du måste ha något speciellt som du skiljer dig från andra gruppresor arrangörer ute för att uppmuntra människor att arbeta med dig och inte gå någon annanstans. Du kan sedan fokusera på "något speciellt" vid marknadsföring av dina gruppresetjänster till din målgrupp.


Relaterade artiklar