Söndagsskole spel för 4-åringar

June 20

Söndagsskole spel för 4-åringar


Gör kyrka kul med bibel spel för en 4-årig söndagsskoleklass. Barn svarar bra på interaktiva spel och lektioner. Bibeln föreläsning och färgsätta blad ofta blir inaktuella och vardagligt. De flesta 4-åriga barn inte kan läsa på egen hand, så att lektioner intressant för dem är nyckeln. Få barnen ur sina stolar och lära dem några roliga spel.

Noaks Ark Hide and Seek

Ungefär som det klassiska spelet kurragömma, kan du spela Noaks Ark Hide and Seek under Söndagsskolan. Efter undervisning en Noaks Ark lektion, berätta för eleverna att du har dolda uppsättningar av två miniatyr uppstoppade djur i hela rummet. De måste tänka svårt att hitta dem. Barn känner en känsla av prestation när de hittar saker och kommer att skura klassen för djuren. Har barnen föra dem till en papp ark och parkera dem medan de letar efter mer. Vid slutet, kommer alla djuren vara uppradade två-för-två utanför arken.

Bean Bag Tack

Spela Bean Bag Tack med barnen som en svalna aktivitet. Det här spelet är lugn och lågmäld och skulle vara en idealisk spel för att avsluta Söndagsskolans klass. Låt eleverna sitter i en cirkel med benen i kors. Börja med att säga vad du tackar Gud för och kasta böna väska till en student. Han kommer att tacka Gud för något och kasta den till ett annat barn. Uppmuntra eleverna att låta alla få en sväng genom att Bean bag lika och inte till en vän om och om igen. Dela med dig av svaren med föräldrarna när de plockar barnen upp från klass.

Nåla fast Rock på Goliat

David och Goliath blir interaktiv på ett säkert och vänligt sätt med Pin Rock på Goliat. Efter undervisning David och Goliat lektion har eleverna rada upp. Placera en affisch eller rita på tavlan en representation av Goliat. Ge varje elev en kraftigare papper "rock" med tejp på baksidan. Ögonbindel det första barnet i linje och få honom försöker placera berget på Goliats panna. Goliat var en jätte så se till att eleverna måste nå en lite för att få stenen på bilden. Låt varje barn har en tur, och ge ett litet pris till studenten som var närmast.

Flygande duvor

Flygande duvor kan spelas veckan efter Noaks Hide and Seek. Spelet är baserat på Noah skicka ut den vita duvan. Du kommer att behöva ta in en liten gren med blad. Förklara för eleverna filialen är snarlikt det duvan kom tillbaka till Noah. Tala om för eleverna att blunda när du dölja grenen någonstans. Dölj grenen där barnen inte kommer att finna det. Säg åt dem att öppna sina ögon, flaxa med vingarna (deras armar), och flyga runt söker grenen. Noah har låtit duvan flyga ut för att leta efter torra land och de är duvan. Låt dem söka efter ett bra tag. Säg åt dem att återvända till arken och vila. Instruera eleverna att åter stänga sina ögon. Dölj filial på ett enklare plats för dem att hitta. Be dem att öppna sina ögon igen. Tala om för klassen att Noa skickar duvan ut igen för att hitta torra land och flaxa med vingarna för att hitta grenen. Barnen hittar gren precis som duvan i berättelsen.


Relaterade artiklar