Hur man berättar skillnaden mellan Crystal och vanligt glas

June 3

Hur man berättar skillnaden mellan Crystal och vanligt glas


Alla kristaller är glas, men inte alla glasögon är kristall. Den funktion som bestämmer huruvida eller inte ett glas klassificeras som kristallen är den procentuella andelen av bly inom den. I USA är alla glas med en blyhalt på 1 till 15 procent ansåg kristall, medan det i Europa måste glas innehålla minst 4 procent och högst 30 procent ska klassificeras som sådana. I de flesta andra regioner i världen, är kristall klassificeras som glas om det innehåller 4 till 15 procent bly. Även om det är inte alltid lätt att se skillnad mellan de två, det finns några sätt att veta.

Instruktioner

• Håll föremål upp till ljus. Endast kristall diffrakterar ljus; alltså, om en färgad gnistan kan ses, är det förmodligen kristall.

• Titta på färgen på ditt objekt. Om det är klart eller vitt, är det förmodligen kristall. Glas tenderar att ha en svag grön eller gul glöd.

• Titta på föremålets tjocklek. Glasblåsare kan göra kristall mycket tunnare än glas.

• Titta på snittet av objektet. Till skillnad från tillverkade glas, kommer fina kristall inte innehålla en söm. Om en söm är närvarande, känna det. Om det känns grov eller ojämn, är det förmodligen glas. Du bör också titta på den invecklade mönster inom objektet. Fin kristall är nästan alltid flytta slipade och polerade.

• Jämför vikten av föremålet med ett föremål av liknande storlek. Ledningen inuti kristallen gör det tyngre än glas.

• Häll objektet med fingret och lyssna på ljudet den gör. Om det gör en "ting" eller ringer liknande ljud, är det förmodligen kristall.


Relaterade artiklar