Kvinnors mode för bröllopsklänningar i 1930-talet

July 18

Kvinnors mode för bröllopsklänningar i 1930-talet


1930-talet var en tid av ekonomiska svårigheter för de flesta människor. Den stora depressionen slog Amerika hårt. Många människor förlorade sina jobb, och en del även förlorat sina hem. Att gifta sig under den tiden innebar du hade mindre pengar att spendera på ditt bröllop. Folk slarva där de kunde. Brudklänningar var enklare jämfört med andra årtionden. Vissa kvinnor även gjort en egen handgjord brudklänning. 1930-talet var en mycket intressant sätt era för bröllopsklänningen.

Brudklänning kjol stilar

Bröllopet klänning kjol stil förändrats från den populära "mini-kjol" stil av 1920-talet. Längden på 1930-talet klänningar var längre, och ofta träffa vid knäet eller på golvet. Det var också ganska vanligt att se en högre midja linje på bröllopsklänningar. De kjolar var inte fullt ut från underkjolar. Istället kjolar var mer utrustade och klamrade sig fast bruden. Vissa kjolar hade "sjöjungfrun" effekt där tyget breder ut på golvet, men klänger sig fast vid höfter och ben.

Brudklänning necklines och ärmar

De necklines av 1930-talet var enkla. De antingen kom upp till nyckelbenet och helt täckt bröstet, eller att de hade en blygsam V-ringning. Det fanns inte en massa detaljer eller utsmyckade dekoration till necklines. Hylsor också utformade ganska enkelt. Om klänningen hade ärmar alls, de var antingen i en maximerad sleeve design, eller en mycket lång ärm. Många klänningar hade ärmar som samlades och tätare montering på armbågen eller handleden. Detta skapade en liten "puff" effekt i ärmarna.

Olika typer av material som används

De material som används för att göra bröllops klänningar under 193 s var enkel. Silk och satäng var lättillgängliga och ofta används för att göra bröllopsklänningar. Man gjorde syntetmaterial, såsom nylon, inte hade uppfunnits ännu, så naturmaterial har använts. Silktyg gjordes från proteinextrakt som produceras av silkesmaskar. Satin tyger ofta skapas genom att använda silke. Brides bar rena vita eller elfenben färgade bröllopsklänningar, en tradition som fortfarande är vanligt idag.

Löshår

Löshår var vanliga på 1930-talet. Ofta brudar bar eleganta hattar istället för slöjor. Hattar varierade från stora till små brätten vita hattar. Hattarna var enkelt med liten eller ingen utsmyckade design. Prytt med ädelsten band, fjäder och blom pannband och Lacy huvudbonader var ett gemensamt alternativ till hattar. Ett band skulle svepa runt brudens huvud att lägga till en speciell touch till det övergripande utseendet på bruden.


Relaterade artiklar