Hur man gör raka byxor

February 21

Hur man gör raka byxor


Raka byxor är byxor som är anpassade till benet, men inte tätt vid anklarna som en mager byxa. Istället konturer den till benet och passar väl på toppen. Den har en något bredare fotled vid botten, vilket skapar en rak linje, men det finns ingen utflytning i botten som en boot cut eller klockbotten byxa.

Instruktioner

• Mät benen. Mät utsidan av benet från midjan till samma punkt. Mät runt midjan, hög höft eller start av höften, och höften på det bredaste stället. Mät från midjan till grenen och mäta runt den tjockaste delen av låret och knäet. Nyckeln till perfekt utrustade byxor är mätningar.

• Välj en rak byxa mönster som passar till höftmåttet. Leg mätningar kan förändra, men för lite tyg i höften är svårt att åtgärda senare. Mönster har oftast tre storlekar och mått på baksidan för att bestämma lämplig storlek.

• Matcha mönstret till lämpliga mätningar. Vissa förändringar kan vara nödvändigt. Till exempel, om höften på det bredaste stället är större än standard dimensionering för midjemåttet, göra justeringar. Placera mönsterpapper över tyget enligt mönstret riktningar. Vanligtvis kommer mönstret måste ha två stycken för varje del av mönstret. För att få två tygstycken, vika tyget på mitten och placera mönster över tyget så att den kan skära genom båda tygerna samtidigt.

• Klipp tyget enligt mönstret. Om det finns små trianglar på mönstret, skurna från den yttre kanten av tyget in i änden av triangeln.

• Följ mönster riktningar för att sy bitar i ordning. Mönstret bör ha insidan av tyget sys ihop vid antingen fjärdedel tum eller ½ tum sömmar. Använd symaskinen för att snabbt sy ihop sidorna i en jämn söm. En rak byxa vanligtvis sy raka linjer och sömmar ner längden på byxan.

• Försök på byxorna för att se till att de passar. Lägg i några knappar, blixtlås eller elastisk som föredras för mönster och design.


Relaterade artiklar