Fördelar och nackdelar med att Laddar Apache Server

January 24

Fördelar och nackdelar med att Laddar Apache Server


Apache är den ledande HTTP serverprogramvaran på webben. Det var ursprungligen utvecklades och släpptes som öppen källkod uppsättning anläggningar och konfigurations patchar för httpd processen NCSA 1995, och har skrivits om från grunden minst två gånger sedan dess. Det är de facto-standard, och fler webbservrar körs på Apache än alla andra webbtjänster i kombination; det är back-end programvara som körs över 60 procent av alla webbplatser där ute.

Fördel: Det är Open Source

Öppen källkod är programvara skriven av amatörer för glädjen att lösa problem. Den verkliga fördelen med öppen källkod som en utvecklingsmodell, i synnerhet när det gäller Apache, är att många ögon tittar över källkoden och många människor bidrar till källkoden innebär att buggar få fast snabbt, och de få fast hela tiden, eftersom de 're hittades. Nya tjänster i öppen källkod tenderar att vara långsammare under de kommande än för Internet Information Server, till stor del eftersom det inte finns en avdelning marknadsföring försöker hitta nya saker som man kan öka försäljningen. Slutresultatet är att Apache, som körs på en Linux eller Unix-server, är robust, stabil och kan vara mycket säker.

Fördel: Det är gratis

All programvara med öppen källkod distribueras under tillståndsvillkor som gör källkoden fritt tillgänglig. Detta innebär att du kan ladda ner Apache servermoduler (och även köra det under Windows) utan att behöva betala en licensavgift. Detta är särskilt viktigt för webbhotell företag och Internetleverantörer som måste ständigt öka serverkapaciteten. Som ett typexempel, Googles serverfarmar använda tiotusentals Apache installationer, sparar företaget mycket pengar i licensavgifter.

Nackdel: Det är skrivet av Geeks, för nördar

De flesta Apache installationer gå utan ett skumt eller hicka, och de flesta Linuxdistributioner har Apache paketerade in som en del av sin installationsavbildning redan förkonfigurerad och redo att köra. Men om du går utanför stigen, eller stöter på ett konfigurationsproblem, det finns ingen central kontor att vända sig till för att få teknisk support, endast webbforum fulla av människor som hade samma problem, och förhoppningsvis dokumenterat sina lösningar till dem. Följden av detta är att om du måste fixa något, skulle du bättre vara bekväm med kommandoraden uppmaningarna och den något kryptiska Unix kommandouppsättningar, eftersom det finns absolut ingen handholding eller inställnings guider för nybörjare.


Relaterade artiklar