Lägga till ljudklipp till webbsidor

January 9

Lägga till ljudklipp till webbsidor


Ljudklipp är ett utmärkt sätt att lägga till något extra till din webbsida. De kan användas för att spela ett företag jingel, din favoritlåt eller hörbara instruktioner till dina läsare. Om du har en liten bit av HTML know-how, installera ett ljudklipp i din webbsida är lätt. Ett varningens ord: oavsett hur du tänker använda ljudklipp på din webbsida, kan de bli irriterande för dina läsare om de är överutnyttjas.

Instruktioner

• Spara dina ljudklipp på din server i samma mapp där de andra bilderna och media lagras för din sida. Den exakta platsen kommer att variera beroende på strukturen på din webbsida. Om du inte har en server, måste du ladda upp ljudklippet till en online webbhotell och anteckna direkt tilltal.

• Öppna .html dokumentet för sidan som du vill lägga till musik. Placera markören där du vill att ljudklippet kontrollboxen ska placeras på sidan.

• Sätt in följande HTML-kod: <embed src = "http://www.mysite.com/html/myclip.mp3" loop = "true" autoplay = "false" width = "145" height = "60"> < / embed> Se till att bädda in källan ("src") riktar webbläsaren till den exakta adress där din klippet sparas.

• Ställ in olika attribut för att göra ljudet spela på olika sätt. Om du vill att ljudet ska spela så snart sidan öppnas, ändra autoplay = "false" till spelas upp automatiskt = "true". Om du vill att ljudklippet för att spela på repeat, ställa attributet loop till "true". Ange bredd och höjd mätningar för att ställa in storleken på kontrollboxen.


Relaterade artiklar