Hur ta hand om Hamster tänder

February 26Gnagare har några utmärkande drag, bland annat som har tänder som aldrig slutar växa. Hamstrar, som gnagare, dela denna egenskap. Hamstrar är bland den lilla mängden djur föds med en full uppsättning av tänder. På grund av detta, hamstrar och deras tänder kräver någon speciell vård som andra husdjur kanske inte behöver. De måste kunna tugga på lämpliga ytor för att fila ner sina växande tänder. Skötsel av hamster tänder är lätt och ganska lågt underhåll, och är en viktig del av att garantera detta djur lycka och hälsa.

Instruktioner

• Ge din hamster med massor av saker att tugga och gnaga. Detta gör att hamstern naturligt hålla sina tänder rena och arkiveras, och det hjälper till att förhindra tänderna från att växa igen. Ge block av lövträ eller bitar av kvist som inte har behandlats med någon form av kemikalie. Hårda behandlar gjorda för hamstrar eller ens hundkex fungerar bra också. Vitaminberikade mineralblocken ger den extra fördelen av nödvändiga tillägg.

• Mata en hård pellet kost speciellt framtagen för hamstrar. Denna mat är tillgänglig på kvalitets sällskapsdjur leverans butiker. Komplettera hamster foder med färsk frukt, grönsaker och nötter. Inte bara ditt husdjur behöver tugga, behöver det vissa näringsämnen för att upprätthålla starka och friska tänder.

• Kontrollera din hamster tänder på en regelbunden basis. Plocka upp djuret med en hand. Med den andra, försiktigt dra tillbaka huden runt halsen. Detta kommer att avslöja tänderna för en snabb inspektion. Tänderna ska vara rak, ljusgul eller ljusbrun och i linje med de andra tänderna.

• Följ ditt husdjur för eventuella beteendemässiga tecken på ångest eller obehag. En hamster som tuggar på stolpar i buren eller andra metall delar av miljön kan behöva mer tuggleksaker. Gå ut mat eller vägrar att äta, överdriven salivating och svullna kinder är alla tecken på problem med munnen eller tänderna. En veterinär skall kontaktas omedelbart om hamster uppvisar någon av dessa tecken på dålig hälsa.

• Rådgör med en veterinär om trimning en hamster tänder. Beroende på det enskilda djuret, kan denna vara en del av rutinmässig vård eller det kan vara nödvändigt endast sporadiskt. En veterinär kan utföra nödvändiga tandvård hamstern kräver från trimning snabbväxande framtänderna att dra dåliga tänder.


Relaterade artiklar