Vad är den normala östrogen hos kvinnor?

January 14

Vad är den normala östrogen hos kvinnor?


Östrogen är förmodligen den viktigaste hormon för en kvinnas kropp. Det påverkar hur vi utvecklar vår förmåga att reproducera, och även vårt humör. Östrogen nivåer i vårt blod förändring ofta som våra kroppar förändras, så det är svårt att veta exakt vad som är normalt.

Fluktuerande nivåer

Det är typiskt för östrogennivåer att fluktuera kraftigt under kvinnans menstruationscykel, och även under graviditeten och efter klimakteriet. Så en "normal" nivå beror på vad din kropp upplever just nu; det kan variera från 50 till 400 pikogram per milliliter (pg / ml).

Menstruation

Enligt Dr Kelly Shanahan, en OB / GYN, normala nivåer av estradiol, den vanligaste typen av östrogen som cirkulerar i kroppen, är cirka 45 pg / ml under menstruationen. Under ägglossningen, stiger till omkring 400 pg / ml, sedan falla snabbt, och sedan stiga igen till cirka 250 pg / ml.

Graviditet

Under graviditeten, kan östrogennivåerna vara 100 gånger högre än normalt. Nivåer varierar även under graviditeten för att öka blodflödet till livmodern och stimulerar amning efter förlossningen. Efter födseln, nivåer minskar snabbt.

Menopaus

Efter klimakteriet, kvinnor som inte på hormonbehandling brukar uppleva östrogen nivåer runt 10 till 20 mg / pl. Emellertid är nivån av östrogen krävs för att bibehålla friska ben 40 till 50 mg / pl, så många läkare ordinera hormonbehandling för postmenopausala kvinnor. Vissa kvinnor, dock behöver ännu högre nivåer för att undvika värmevallningar.

Onormala Östrogen Nivåer

Östrogen nivåer som är för hög eller för låg kan leda till många hälsoproblem för kvinnor. Höga nivåer har förknippats med PMS, polycystiskt ovariesyndrom, amenorré (avsaknad av menstruation), och bröst- och äggstockscancer. Låga nivåer har förknippats med osteoporos, missfall och fosterskador.


Relaterade artiklar