Hur man hanterar en Naughty katt

November 8

Hur man hanterar en Naughty katt


En katt kan handla upp av flera skäl: Det kan bli uttråkad. Det kan känna sig hotade av en annan katt. Det kan ha en medicinsk fråga, eller det kan känna sig försummade. Oavsett vad orsaken är till din katts stygg beteende, om du inte disciplinera det ordentligt, kan det oönskade beteendet förvärras. Ta din katt till en veterinär för att säkerställa att ett medicinskt tillstånd inte orsakar sin stygg beteende. När du vet problemet är beteende och inte fysiologiska, kan du börja korrigera din katts beteende.

Instruktioner

• Undvik att skrika på eller slå din katt när den visar dåligt beteende. Disciplinera den på detta sätt bara skrämmer din katt och gör det frukta dig. Det skadar din relation med din katt.

• Straffa din katt i ögonblicket. Om du fånga din katt i efterhand och försöka straffa det kommer din katt inte förstå varför det är straffas och kommer att uppfatta dig som medelvärdet. Lagen i det ögonblick din katt visar dåligt uppförande.

• Spray vatten på din katt för att stoppa dåligt uppförande. Om du fånga din katt repa möbler, korrigera beteende genom att visa den nya klös du köpt för det. Sätt kattmynta och vissa kattleksaker på posten att väcka din katts intresse. Om detta inte lyckas. och din katt håller repa möbler, fylla en sprayflaska med vatten och spay vatten på din katt när du fånga den på bar gärning. Göm dig så att din katt inte kan se dig innan besprutning. Om det ser du spraya det, kommer det bara att fortsätta den dåliga beteende när du inte är i rummet.

• Gå undan när din katt visar dåligt beteende, eller placera det i en timeout i ett låst rum. Om din katt biter dig, omedelbart ignorera det. Undvik att spela med det, eftersom det sänder fel budskap. Din katt kommer att associera sitt beteende med att ignoreras och inte pratat med eller smekt, och det kommer att stoppa bitande.

• Belöna din katt för gott uppförande. Om din katt gör vad den är tänkt att ge det en behandling. Detta förstärker gott uppförande och uppmuntrar din katt att fortsätta den. Undvik givande dåligt beteende, eftersom det förvirrar din katt.

• Håll din katt ur förbjudna områden. Om din katt besöker delar av huset att det inte är tillåtet i, placera apelsinskal på golvet eller använda ett kommersiellt katt repellent att hålla det borta. Katter ogillar doften av apelsinskal. Placera fällor i form av dubbelhäftande tejp på golvet som ett alternativ.

• Rådgör med din veterinär om din katt inte svarar bra på beteendeförändringar. Din läkare kan rekommendera läkemedel, såsom ångestdämpande och antidepressiva läkemedel, för att behandla din katts oönskat beteende.


Relaterade artiklar