Psykologi & kriminologi jobb

September 19

Psykologi & kriminologi jobb


Avbildas på TV som tränar en sorts mental voodoo, är psykologer och kriminologer ibland tänkt att kunna läsa tankar på ett ögonblick varsel. I den verkliga världen, de som arbetar i psykologi eller kriminologi inte strävar efter att studera och förstå de inre mentala processer andras. Deras resultat är dock sällan omedelbara och i stället ett resultat av outtröttliga empati, utbildning och erfarenhet på både akademisk och personlig nivå.

Psykologer

Ibland förväxlas med psykiatriker, psykologer förlitar sig mer på användningen av psykoterapi än receptbelagda läkemedel under behandlingen av patienter. Delvis beror detta på den relativa minoritet av psykologer som kan faktiskt förskriva läkemedel - de flesta är inte läkare - och inom psykologi har länge varit fokuserat på avsiktliga förändringar i beteende genom kommunikativa och relations metoder.

Psykologi Jobb

Bredden i jobbalternativ inom området psykologi är bred, och många psykologer väljer att specialisera sig av detta skäl. Traditionellt tänkt att tjäna mentalt nödlidande individer, psykologer arbetar också i många akademiska och vetenskapliga yrken. Som exempel kan nämnas forskare som arbetar vid universitet och kliniska psykologer och kognitiva terapeuter på sjukhus och mental hälsoanläggningar. Några behandla patienter som inte ens människa - djur psykologer kan behandla och studera patienter som sträcker sig från familjens husdjur till hotade arter i naturen.

Kriminologer

Studiet av brott och brottslingar inte in under psykologi, men beteende- och samhällsvetenskaplig forskning. Psykologi spelar en roll, och många kriminologer få en bakgrund eller utbildning i psykologi, men kriminologer handlar ofta mer med studiet av brottslighet och dess bredare sociala konsekvenser snarare än med individer som patienter. Som sådan är kriminologer vanligtvis ses som sociologer och inte psykologer.

Kriminologi Jobb

Den Princeton Review rapporterar att "Kriminologer blir poliser, FBI-agenter och statliga patologer mer än någon annan karriär." Även om dessa kan vara yrken som oftast fattas av kriminologer, kan andra roller i både offentliga och privata sammanhang eftersträvas också. En del blir politiska rådgivare för statliga eller företags institutioner medan andra arbetar på advokatpraxis, privata utredning företag eller universitet.

Yrkeskrav

Medan kriminologer kan komma in på området med bara en kandidatexamen, många kriminologi jobb kräver mycket mer, inklusive praktisk utbildning, praktik och en högre utbildning. Eftersom kriminologi yrken ofta kräver omfattande utrednings eller forskningsarbete, är en bakgrund inom matematik och naturvetenskap användbar, om det inte behövs. Psykologer, som jämförelse, måste få en magisterexamen eller doktorsexamen. Specialisering är ofta att föredra, och de flesta psykologer söka ytterligare utbildning och certifiering inom sitt område av expertis. Licensiering är också ett krav, som kan kräva praktik eller annan praktisk erfarenhet tillsammans med en passerande poäng på en statlig undersökning.


Relaterade artiklar