Graffiti Tag Namn Idéer

November 13Få graffitikonstnärer använder sitt riktiga namn, både för tradition och för att undvika åtal, om de fastnar med deras namn - eller tag - på privat egendom. Att välja ett taggnamn kan vara knepigt, eftersom ett bra tag måste vara kort, minnesvärd, original och utmärkande för dess bärare. Lyckligtvis finns det ett antal idéer för att välja en riktig handtag.

Förkortningar

Det är vanligt att taggare att basera sina namn på akronymer. Ibland kan dessa förkortningar kommer att vara vulgär, men andra gånger kan de står för en stadsdel eller annat föremål av personlig betydelse. En tagger från den västra sidan av Detroit kan använda taggen "WSB" stå för "West Side Boy."

Smeknamn

Många taggare kommer att göra sin tagg ett smeknamn, i synnerhet en kort och ovanlig en. Till exempel, medan en tagger som heter Nicholas skulle sällan använder smeknamnet "Nick" som en tagg, ett tagg med en sällsynt, något mystiskt smeknamn - säg, "Grease" eller "Frizzy" - kan anta att hans graffiti namn.

Vitsar

Graffiti konst, precis som alla subkultur, har sin egen känsla för humor. Ibland taggare kommer att välja en ordlek som deras namn, ofta som ett slags i skämt till andra taggare. Den moderna konstnären Jean-Michel Basquiat, som ursprungligen var en graffitikonstnär, som används för att signera sina pjäser "SAMO", en ordlek på både "Sambo", den stereotypically svarta figuren, och frasen "samma gamla" - ett skämt om ökande populariteten för graffiti, som en gång var en underjorden fenomen.

Slang

Många konstnärer kommer att basera sitt namn på en slang ord eller en fras, särskilt som används i graffiti eller hip-hop kretsar. En populär handtag är ordet "dank", vilket betyder "bra" eller "hög kvalitet."

Adjektiv

Vissa taggare valde också att använda adjektiv, ofta en som de tror beskriver sin personlighet eller sin stil. Enligt ChicagoGraffiti.com har vissa lokala konstnärer valt namnen "Knappa", "Svår" och "Elite". Denna typ av namn kommunicerar med andra graffitimålare något om den person som ansvarar för arbetet.

Initialer

En av de enklare taggar som konstnärer antar är deras initialer, särskilt om initialerna bilda ett ord. För variation, kommer vissa taggers också blanda ihop bokstäverna i sina initialer med ett antal, ofta ett av särskild betydelse, såsom ålder eller riktnummer.

Begrepp

Graffitikonstnärer ofta anta en kort substantiv för ett namn, i synnerhet en som har en distinkt känsla eller beskriver ett visst koncept som är relevanta för graffiti. De tagger namnen "Ebola" och "cancer" connote fara och död, men också idén att taggar spridas mystiskt, liksom sjukdomar.


Relaterade artiklar